iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Kat Kat Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 böreklik yufka
*1 kuru soğan
*12 (yarım) bağ ıspanak
*12 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
*12 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz
*3 yumurta
*2 su bardağı süt
*1 su bardagı sıvı yağ
*12 (yarım) paket kabartma tozu
*12 (yarım) yemek kaşığı buğday nişastası
*Susam, çörek otu
Ispanaklı Kat Kat Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar, sizlere çok güzel bir börek tarifi vereceğim dışı çıtır çıtır her katta ayrı ayrı kesinlikle hamur olmuyor denemenizi tavsiye ediyorum
1
*İlk olarak iç malzemesini hazırlayalım bir tavaya iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ boşaltılır ve içerisine ince doğranan soğanlar eklenip kavrulur
*Daha sonra ıspanaklar yıkanıp doğrandıktan sonra yine kavrulan soğanların üzerine eklenir
*Birkaç dakika sonra içerisine salçalar da eklendikten sonra biraz tuz boşaltılır ve soğumak üzere bırakılır
*İç harç soğukken bir kaseye üç yumurta kırılır çırpılıp içine sıvı yağ süt boşaltılır
*Daha sonra kabartma tozu ve nişasta da eklenir
*Çok büyük olmayan bir ısıya dayanıklı fırın kabına ilk yufka açılır
*Birinci katın üzerine karışım bir kepçe kadar boşaltılır
*İkinci yufka parça parça koparılır ve yine açılır üzerine karışımı boşaltılır bu aşamada ıspanaklı iç bırakılır
*Kalan yufka da parça anlar ak ıspanakların üzerine açılır
*En son kenarlardan sarkan yufkaları da kapatılır ve en üstüne kalan karışım boşaltılır
*Üzerine Susam veya çörek otu isteğe bağlı serpilir
Çok beğeneceğinize eminim deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin??
*3 böreklik yufka
*1 kuru soğan
*12 (yarım) bağ ıspanak
*12 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
*12 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz
*3 yumurta
*2 su bardağı süt
*1 su bardagı sıvı yağ
*12 (yarım) paket kabartma tozu
*12 (yarım) yemek kaşığı buğday nişastası
*Susam, çörek otu
Ispanaklı Kat Kat Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar, sizlere çok güzel bir börek tarifi vereceğim dışı çıtır çıtır her katta ayrı ayrı kesinlikle hamur olmuyor denemenizi tavsiye ediyorum
1
*İlk olarak iç malzemesini hazırlayalım bir tavaya iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ boşaltılır ve içerisine ince doğranan soğanlar eklenip kavrulur
*Daha sonra ıspanaklar yıkanıp doğrandıktan sonra yine kavrulan soğanların üzerine eklenir
*Birkaç dakika sonra içerisine salçalar da eklendikten sonra biraz tuz boşaltılır ve soğumak üzere bırakılır
*İç harç soğukken bir kaseye üç yumurta kırılır çırpılıp içine sıvı yağ süt boşaltılır
*Daha sonra kabartma tozu ve nişasta da eklenir
*Çok büyük olmayan bir ısıya dayanıklı fırın kabına ilk yufka açılır
*Birinci katın üzerine karışım bir kepçe kadar boşaltılır
*İkinci yufka parça parça koparılır ve yine açılır üzerine karışımı boşaltılır bu aşamada ıspanaklı iç bırakılır
*Kalan yufka da parça anlar ak ıspanakların üzerine açılır
*En son kenarlardan sarkan yufkaları da kapatılır ve en üstüne kalan karışım boşaltılır
*Üzerine Susam veya çörek otu isteğe bağlı serpilir
Çok beğeneceğinize eminim deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin??