iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Kat Kat Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 yemek tabağı un
*1 paket hamur mayası
*Tuz
*Su
Börek için;
*2 kilo ıspanak
*2 büyük soğan
*Zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı tuz
Börek üstü için;
*5 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı su
*Susam
*Çörek otu
Ispanaklı Kat Kat Börek Tarifi Yapılışı HAMURU İÇİN:
Tüm malzemeler karıştırılır ve güzelce yoğurulur Kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurulur Hamurun üstünü örtüp dinlenmeye bırakın 6 saat kadar O zaman daha güzel mayalanıyor
Kış mevsiminde iseniz hamurun üstünü kalın örtün Ozaman daha güzel mayalanır Yazın ise tek bir battaniye örtün Yazın hava sıcak olduğu için
Börek harcı için:
Ispanak küçük küçük doğranır İyice geniş delikli süzgeçte yıkanır ve süzülmeye bırakılır Soğan küçük küçük doğranır ve geniş kaba alınır Tüm harç malzemesi karıştırılır
BÖREK ÜSTÜ İÇİN:
Malzemeler karıştırılır bir köşede beklenir
Mayalanıp şişen hamuru masaya alıp küçük bezeler yapılır Oklavayla tepsi büyüklüğünde 3 hamur açılır Tepsi yağlanır bir hamur yufkası tabana serilir Ardından ıspanaklı harctan biraz eklenir ve güzelce dağıtılır Yufkanın üstüne ikinci yufka yine ıspanaklı yufkanın üstüne serilir Yine ıspanaklı harç dökülür En son yufka serilir Yani kapak kapatılır Yoğurtlu susamlı ve çörek otu böreğin üstüne sürülür Çatalla bi kaç yere bastırılır Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de ustu altı kızarana dek pişirin Fazla fırında kalınca çıtır çıtır oluyor Çıtır çıtır sevenler uç beş dakika daha fazla fırında tutabilirler
Afiyet olsun
*3 yemek tabağı un
*1 paket hamur mayası
*Tuz
*Su
Börek için;
*2 kilo ıspanak
*2 büyük soğan
*Zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı tuz
Börek üstü için;
*5 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı su
*Susam
*Çörek otu
Ispanaklı Kat Kat Börek Tarifi Yapılışı HAMURU İÇİN:
Tüm malzemeler karıştırılır ve güzelce yoğurulur Kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurulur Hamurun üstünü örtüp dinlenmeye bırakın 6 saat kadar O zaman daha güzel mayalanıyor
Kış mevsiminde iseniz hamurun üstünü kalın örtün Ozaman daha güzel mayalanır Yazın ise tek bir battaniye örtün Yazın hava sıcak olduğu için
Börek harcı için:
Ispanak küçük küçük doğranır İyice geniş delikli süzgeçte yıkanır ve süzülmeye bırakılır Soğan küçük küçük doğranır ve geniş kaba alınır Tüm harç malzemesi karıştırılır
BÖREK ÜSTÜ İÇİN:
Malzemeler karıştırılır bir köşede beklenir
Mayalanıp şişen hamuru masaya alıp küçük bezeler yapılır Oklavayla tepsi büyüklüğünde 3 hamur açılır Tepsi yağlanır bir hamur yufkası tabana serilir Ardından ıspanaklı harctan biraz eklenir ve güzelce dağıtılır Yufkanın üstüne ikinci yufka yine ıspanaklı yufkanın üstüne serilir Yine ıspanaklı harç dökülür En son yufka serilir Yani kapak kapatılır Yoğurtlu susamlı ve çörek otu böreğin üstüne sürülür Çatalla bi kaç yere bastırılır Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de ustu altı kızarana dek pişirin Fazla fırında kalınca çıtır çıtır oluyor Çıtır çıtır sevenler uç beş dakika daha fazla fırında tutabilirler
Afiyet olsun