iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Katlı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*500 gr un
*1 su bardağı yoğurt
*Tuz ve süt
*1 su bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin;
*3 bağ ıspanak
*1 bağ yeşil soğan
*Tuz, pul biber, kara biber ve sıvı yağ
Ispanaklı Katlı Börek Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm
1
*Ben hamurunu göz kararı yaptım Bir kapta unu, sıvı yağ,bir bardak yoğurt ,aldıktan sonra tuzunu da atalım ,sütünü yoğurmak istediğimiz hamur un çokluğuna göre ayarlayarak kullanalım ve bir köşeye dinlenmeye bırakalım
*İç harcı için önce soğanlarımızı sıvı yağ ilave edip soteleyelim
*Ardından güzelce yıkayıp sirkeli suda beklettiğimiz ıspanaklarımızı doğrayıp ilave edelim ve kapağını kapatalım
*Ispanaklar sönünce baharatlarını ilave edelim ve altını kapatalım
*Ardandan tepsimizi yağlayıp hamurumuzu açalım her kata iç harcından serpiştirelim
*Son katından sonra da önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim
*Ben dört katlı yaptım
*Afiyet olsun
????
*500 gr un
*1 su bardağı yoğurt
*Tuz ve süt
*1 su bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin;
*3 bağ ıspanak
*1 bağ yeşil soğan
*Tuz, pul biber, kara biber ve sıvı yağ
Ispanaklı Katlı Börek Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm
1
*Ben hamurunu göz kararı yaptım Bir kapta unu, sıvı yağ,bir bardak yoğurt ,aldıktan sonra tuzunu da atalım ,sütünü yoğurmak istediğimiz hamur un çokluğuna göre ayarlayarak kullanalım ve bir köşeye dinlenmeye bırakalım
*İç harcı için önce soğanlarımızı sıvı yağ ilave edip soteleyelim
*Ardından güzelce yıkayıp sirkeli suda beklettiğimiz ıspanaklarımızı doğrayıp ilave edelim ve kapağını kapatalım
*Ispanaklar sönünce baharatlarını ilave edelim ve altını kapatalım
*Ardandan tepsimizi yağlayıp hamurumuzu açalım her kata iç harcından serpiştirelim
*Son katından sonra da önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim
*Ben dört katlı yaptım
*Afiyet olsun