iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Katmer (10 Adet) Tarifi İçin Malzemeler Hamur malzemeleri;
*3 3 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 kase ılık su
İç harç malzemeleri;
*1 kilo ıspanak
*Yarım çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*2 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
Ispanaklı Katmer (10 Adet) Tarifi Yapılışı MERHABALAR Öncelikle harcı hazırlıyoruz
1
*Ispanaklar yıkanır doğranır
*Soğanlar küçük küçük doğranır
*Tavada tereyağı,sıvı yağ ısısını da soğan, pul biber ve tuz kavrulur
*Ispanaklar ve su eklenir Ispanakların rengi değişince karıştırılıp altı kapatılır kapatılır
*Hamur için bir kaban 3 bardak un su ve tuz konulup yoğurulur
*Hamur kıvam almaya başlayınca yarım bardak su eklenir bir daha yoğurulur
*10 mandalina büyüklüğünde parçaya ayrılır ve 10 dakika beklenir
*Her parça servis tabağı boyutunda açılır iç harç konur ve kapatılır
*Kızgın yağsız tavada arkalı önlü* pişirilir
*(Katmerin bir yüzünün kızarmasını beklemeyin Hemen koyduğunuz anda çevirin yani sürekli çevirerek pişmesi gerek yoksa şişer ve kenarları pişmez pişenleri sofra bezinin arasına koyun yumuşak olmasını sağlar )
Afiyet olsun
*3 3 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 kase ılık su
İç harç malzemeleri;
*1 kilo ıspanak
*Yarım çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*2 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
Ispanaklı Katmer (10 Adet) Tarifi Yapılışı MERHABALAR Öncelikle harcı hazırlıyoruz
1
*Ispanaklar yıkanır doğranır
*Soğanlar küçük küçük doğranır
*Tavada tereyağı,sıvı yağ ısısını da soğan, pul biber ve tuz kavrulur
*Ispanaklar ve su eklenir Ispanakların rengi değişince karıştırılıp altı kapatılır kapatılır
*Hamur için bir kaban 3 bardak un su ve tuz konulup yoğurulur
*Hamur kıvam almaya başlayınca yarım bardak su eklenir bir daha yoğurulur
*10 mandalina büyüklüğünde parçaya ayrılır ve 10 dakika beklenir
*Her parça servis tabağı boyutunda açılır iç harç konur ve kapatılır
*Kızgın yağsız tavada arkalı önlü* pişirilir
*(Katmerin bir yüzünün kızarmasını beklemeyin Hemen koyduğunuz anda çevirin yani sürekli çevirerek pişmesi gerek yoksa şişer ve kenarları pişmez pişenleri sofra bezinin arasına koyun yumuşak olmasını sağlar )
Afiyet olsun