Demir ve vitamin deposu olan ıspanağı kullanarak lezzetli yemyeşil bir tatlı hazırlamak velev misiniz? Imgesiyle ve tadıyla şaşırtacak ıspanaklı kek çoklukla çay saatlerinde altın günlerinin en sevilenleri arasında. Ispanaklı kek tatlısının en kolay tanımını sizlerle paylaşıyoruz.
Ispanak demir vitamini bakımından epeyce güçlü olan bir sebzedir. Eskilerden beri yararı ile bilinen ve Türk mutfağında da sıklıkla tüketilen ıspanak sebzesinden farklı farklı lezzetler yapılıyor. Ispanaklı kek de bu lezzetlerden birisi. Ispanaklı kek çay davetlerinde birinci akla gelen tarifler arasında. Mahsusen bu aylarda ıspanağın da çıkmasıyla birlikte tercih listesinde misafirlere sunulacak imajıyla ve tadıyla ağızlarda enfes bir tat bırakacak olan bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz.Üzerine krema yapıp servis ettiğinizde pasta niyetine tüketebileceğiniz yahut sade kek olarak da yiyebileceğiniz ıspanaklı kek tanımı arıyorsanız yada ıspanaklı kek nasıl yapılır merak ediyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.
ISPANAKLI KEK TANIMI:
MATERYALLER
1 su bardağı süt
3 tane yumurta
yarım su bardağı hakiki zeytinyağı
1 su bardağı şeker
İsteğe nazaran 1 ya da 2 adet vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane damla sakızı
250 gram haşlanmış ıspanak
Üzeri için;
1 buçuk su bardağı soğuk süt
2 paket krem şanti
YAPILIŞI
Bir kapta 1 su bardağı şekeri ve 3 yumurtayı koyup beyaz olana dek çırpmaya devam edin. Akabinde zeytinyağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
Gayri bir tarafta haşlanmış olan ıspanakları, sütü ve damla sakızını robotta çekin. Daha sonra hazırladığınız bu karışımı harca ekleyin.
Ekledikten sonra karıştırın. İçine kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek çırpıcıyla karıştırmaya devam edin.
Bir tepsiye varsa yağlı kağıt koyarak bütün malzemeyi koyup şıkça yayalım. Fırında 175 aşama de yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
O arada kekin üstüne koyacağımız krema için; süt ve krem şantiyi düzgünce çırpın. Sonra soğuması için dolaba kaldırın.
Kek piştikten sonra fırından çıkartın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Soğuyan keki zıt çevirerek hazırladığınız krem şantiyi üzerine şıkça yayın.
Akabinde 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...