iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
Kek malzemeleri:
3 yumurta 1, 5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı haşlanmış ıspanak Yarım su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı su Yarım çay bardağı süt
Krema malzemeleri:
2 poşet krem şanti 2 su bardağı süt 1 çay bardağı dövülmüş fıstık
İçerisi ve süslemek için:
2 adet muz
Hazırlanışı;
Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp mikserin en hızlı ayarında krema kıvamında oluncaya kadar çırpın Ispanağı sıcak su dolu bir kabın içinde sönüp küçülünceye kadar bekletin ve suyunu sıkıp, sıvı yağ ile birlikte robottan geçirin Bu karışımı yumurta ve şekere ekleyin Su ve sütü de ekleyip bir kaşıkla karıştırın Ununu ve vanilyasını ekleyip mikserle çırptığınız kekinize, en son kabartma tozunu da ekleyip mikserin en düşük ayarında çırpın (Mikseri olmayanlar çırpma teliyle de yapabilirler) Yağlanmış ve un serpilmiş yuvarlak kek kalıbınıza bu karışımı dökün Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 3040 dakika pişirin
Kremasının hazırlanışı: 2 poşet krem şanti ile 2 su bardağı sütü çırparak karıştırın Soğuması için buzdolabına koyun Kekiniz soğuduktan sonra tırtıklı uzun bir bıçakla kekinizi ortadan ikiye bölün İlk yarısını servis kabına yerleştirip hazırladığınız kremadan bir miktar sürün, bir miktar antep fıstığını yayın ve 1 adet muzu dilimleyip yerleştirin Kekinizin ikinci yarısını da üstüne koyup krem şantiyi kekinizin her yanına sürün Üzerini antep fıstığı ve muz dilimleriyle ya da istediğiniz her hangi bir meyve ile süsleyin (İçerisine muz yerine çilek ya da kivi de koyabilirsiniz Damak tadınıza göre)
Bu tarif benim meşhur tariflerimdendir Eşim sırf bu pastayı yapmak için eve ıspanak alıp gelir Umarım sizlerde beğenirsiniz
Afiyet olsun
Kek malzemeleri:
3 yumurta 1, 5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı haşlanmış ıspanak Yarım su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı su Yarım çay bardağı süt
Krema malzemeleri:
2 poşet krem şanti 2 su bardağı süt 1 çay bardağı dövülmüş fıstık
İçerisi ve süslemek için:
2 adet muz
Hazırlanışı;
Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp mikserin en hızlı ayarında krema kıvamında oluncaya kadar çırpın Ispanağı sıcak su dolu bir kabın içinde sönüp küçülünceye kadar bekletin ve suyunu sıkıp, sıvı yağ ile birlikte robottan geçirin Bu karışımı yumurta ve şekere ekleyin Su ve sütü de ekleyip bir kaşıkla karıştırın Ununu ve vanilyasını ekleyip mikserle çırptığınız kekinize, en son kabartma tozunu da ekleyip mikserin en düşük ayarında çırpın (Mikseri olmayanlar çırpma teliyle de yapabilirler) Yağlanmış ve un serpilmiş yuvarlak kek kalıbınıza bu karışımı dökün Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 3040 dakika pişirin
Kremasının hazırlanışı: 2 poşet krem şanti ile 2 su bardağı sütü çırparak karıştırın Soğuması için buzdolabına koyun Kekiniz soğuduktan sonra tırtıklı uzun bir bıçakla kekinizi ortadan ikiye bölün İlk yarısını servis kabına yerleştirip hazırladığınız kremadan bir miktar sürün, bir miktar antep fıstığını yayın ve 1 adet muzu dilimleyip yerleştirin Kekinizin ikinci yarısını da üstüne koyup krem şantiyi kekinizin her yanına sürün Üzerini antep fıstığı ve muz dilimleriyle ya da istediğiniz her hangi bir meyve ile süsleyin (İçerisine muz yerine çilek ya da kivi de koyabilirsiniz Damak tadınıza göre)
Bu tarif benim meşhur tariflerimdendir Eşim sırf bu pastayı yapmak için eve ıspanak alıp gelir Umarım sizlerde beğenirsiniz
Afiyet olsun