iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Kiler Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı buğday
*1 çay bardağı yeşil mercimek
*1 patates
*1 tutam ıspanak
*1 su bardağı et suyu
*Tuz
*Su
TERBİYESİ İÇİN;
*1 kase yoğurt
*2 çorba kaşığı un
*1 su bardağı soğuk su
ÜZERİ İÇİN;
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı nane
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Ispanaklı Kiler Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle buğdayları ve mercimekleri ayrı olarak yıkayıp ayrı tencerede haşlıyoruz Çorbayı pişireceğimiz tencereye buğdayı suyuyla birlikte döküyoruz mercimeğinde kara suyunu süzdükten sonra tencereye koyuyoruz Patatesin minik küp şeklinde doğrayıp tencereye atıyoruz Üzerine et suyunu döküp iki parmak geçene kadar sıcak su ilave edip patatesler pişene kadar kaynatıyoruz Bi yandan terbiyesi için bir kase yoğurt 2 yemek kaşığı un ve 1 bardak soğuk su ekleyip karıştırıyoruz 1 bardak da kaynar su ekleyip ılıttıktan sonra tenceredeki karışıma bir taraftan döküp bir taraftan da karıştırıyoruz Kaynamaya başlayınca sıcak su ilavesi ile kıvamını ayarlıyoruz Tuzunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ıspanak yapraklarını doğrayıp çorbaya ekleyip altını kapatıyoruz Tavaya tereyağını alıp eritiyoruz Eridikten sonra nane ve tozbiberi ekleyip kapatıyoruz servis yaparken çorbalarımızın üzerine döküyoruz AFİYET OLSUN
*1 çay bardağı buğday
*1 çay bardağı yeşil mercimek
*1 patates
*1 tutam ıspanak
*1 su bardağı et suyu
*Tuz
*Su
TERBİYESİ İÇİN;
*1 kase yoğurt
*2 çorba kaşığı un
*1 su bardağı soğuk su
ÜZERİ İÇİN;
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı nane
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Ispanaklı Kiler Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle buğdayları ve mercimekleri ayrı olarak yıkayıp ayrı tencerede haşlıyoruz Çorbayı pişireceğimiz tencereye buğdayı suyuyla birlikte döküyoruz mercimeğinde kara suyunu süzdükten sonra tencereye koyuyoruz Patatesin minik küp şeklinde doğrayıp tencereye atıyoruz Üzerine et suyunu döküp iki parmak geçene kadar sıcak su ilave edip patatesler pişene kadar kaynatıyoruz Bi yandan terbiyesi için bir kase yoğurt 2 yemek kaşığı un ve 1 bardak soğuk su ekleyip karıştırıyoruz 1 bardak da kaynar su ekleyip ılıttıktan sonra tenceredeki karışıma bir taraftan döküp bir taraftan da karıştırıyoruz Kaynamaya başlayınca sıcak su ilavesi ile kıvamını ayarlıyoruz Tuzunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ıspanak yapraklarını doğrayıp çorbaya ekleyip altını kapatıyoruz Tavaya tereyağını alıp eritiyoruz Eridikten sonra nane ve tozbiberi ekleyip kapatıyoruz servis yaparken çorbalarımızın üzerine döküyoruz AFİYET OLSUN