iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*12 (yarım) paket aktif maya (instantta olur)
*12 (yarım) çay bardak sıvı yağ
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeterince un
İç harcı için;
*250 gr ıspanak
*2 soğan
*2 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*1 tatlı kaşığı salça (domates + biber )
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*Az sıvı yağ
Ispanaklı Kır Pidesi Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kaba ılık su ve süt alınır Üzerine maya, tuz ve şeker eklenir karıştırılır Yavaş yavaş un ilave edilir Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Hamur 1 saat üstünü örtüp dinlendirilir
Hamur dinlenirken diğer yandan ıspanaklar ayıklanıp iyice temizlenir Güzelce kıyılır Sonra haşlanır Harcı için soğan ve sarımsak doğranır ve yağda pembeleşinceye kadar pişirilir Üzerine baharatlar ve salça eklenir Daha sonra ıspanaklar ile karıştırılır, soğumaya bırakılır
Dinlenen hamur 9 küçük parçaya bölünür İnce uzun açılır İçine harç konulur ve üstü büzülerek kapatılır Üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımı sürülür Önceden ısıtılmış 200° lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin (Benim fırında 20 dk pişti)
Yumuşacık ağızda eriyen bir pide olacak şimdiden afiyet olsun
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*12 (yarım) paket aktif maya (instantta olur)
*12 (yarım) çay bardak sıvı yağ
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeterince un
İç harcı için;
*250 gr ıspanak
*2 soğan
*2 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*1 tatlı kaşığı salça (domates + biber )
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*Az sıvı yağ
Ispanaklı Kır Pidesi Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kaba ılık su ve süt alınır Üzerine maya, tuz ve şeker eklenir karıştırılır Yavaş yavaş un ilave edilir Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Hamur 1 saat üstünü örtüp dinlendirilir
Hamur dinlenirken diğer yandan ıspanaklar ayıklanıp iyice temizlenir Güzelce kıyılır Sonra haşlanır Harcı için soğan ve sarımsak doğranır ve yağda pembeleşinceye kadar pişirilir Üzerine baharatlar ve salça eklenir Daha sonra ıspanaklar ile karıştırılır, soğumaya bırakılır
Dinlenen hamur 9 küçük parçaya bölünür İnce uzun açılır İçine harç konulur ve üstü büzülerek kapatılır Üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımı sürülür Önceden ısıtılmış 200° lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin (Benim fırında 20 dk pişti)
Yumuşacık ağızda eriyen bir pide olacak şimdiden afiyet olsun