iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Kıymalı Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için;
*1 kilo ıspanak
*300 gr kıyma
*1 adet soğan
*Tuz
*Pulbiber
Hamuru için;
*3 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 bardak ılık su
*1 paket yaş maya
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*Susam veya çörek otu
Ispanaklı Kıymalı Börek (El Açması) Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru tüm malzemeleri karıştırarak hazırlayalım Hamurumuzu ikiye bölüp, yarısını tepsiye açalım İç harcımız için yemeklik doğradığımız soğanı kıyma ile birlikte az yağda kavuralım Üzerine küçük küçük doğradığımız ıspanakları ekleyelim Suyunu çekince tuzunu ve pulbiberini ekleyelim Hazırladığımız iç harcı tepsideki hamurun üzerine yayalım Diğer hamurun yarısını da tepsiye göre açıp harcımızın üzerine koyalım Bir yumurtanın sarısını çırpıp hamurun üzerine sürelim Üstüne isteğe göre susam veya çörek otu serpip 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim Afiyet olsun
*1 kilo ıspanak
*300 gr kıyma
*1 adet soğan
*Tuz
*Pulbiber
Hamuru için;
*3 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 bardak ılık su
*1 paket yaş maya
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*Susam veya çörek otu
Ispanaklı Kıymalı Börek (El Açması) Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru tüm malzemeleri karıştırarak hazırlayalım Hamurumuzu ikiye bölüp, yarısını tepsiye açalım İç harcımız için yemeklik doğradığımız soğanı kıyma ile birlikte az yağda kavuralım Üzerine küçük küçük doğradığımız ıspanakları ekleyelim Suyunu çekince tuzunu ve pulbiberini ekleyelim Hazırladığımız iç harcı tepsideki hamurun üzerine yayalım Diğer hamurun yarısını da tepsiye göre açıp harcımızın üzerine koyalım Bir yumurtanın sarısını çırpıp hamurun üzerine sürelim Üstüne isteğe göre susam veya çörek otu serpip 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim Afiyet olsun