iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Kol Böreği (Hazır Yufkayla) Tarifi İçin Malzemeler Ispanaklı harç için;
*1 kg ıspanak
*4 soğan
*1 çay bardağı zeytinyağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 yumurta
*100 gr beyaz peynir
*Karabiber
*Tuz
Dışı için;
*4 yufka
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu veya susam
Ispanaklı Kol Böreği (Hazır Yufkayla) Tarifi Yapılışı Ispanaklı böreği sevmeyen var mıdır? Ben rastlamadım )
Benim gibi elde yufka açmayanlar için hazır yufkayla yapılan nefis bir tarifim var Çoluk çocuk parmak yedirten cinsten
1
*Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkayın Mümkünse fazla suyunu salata kurutucuyla süzdürün
*Soğanları robotta güzelce parçalayın yada elde rendeleyin
*Tencerede zeytinyağını kızdırıp, soğanları pembeleştirin
*Ardından ıspanağı ekleyip, orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun
*Ocaktan almadan tuz ve karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın
*Önemli!!! Ispanağa beyaz peynir de koyacağınız için tuzu kontrollü eklemenizi tavsiye ederim
*Ispanak soğuyunca 3 yumurta, yoğurt ve beyaz peynir rendesini ekleyip güzelce karıştırın
*Yufkayı 2’ye bölün
*Her bir yarımın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağ sürün ve ıspanaklı harçtan tüm yüzeye döşeyin
*Yufkanın ucundan ince rulo şeklinde sarıp, kıvırarak tepsinin ortasına yerleştirin
*Rulonun dış yüzeyine de fırçayla az zeytinyağ sürün
*Bu şekilde tüm yufkaları öncekinin etrafına dolayarak yerleştirin
*1 tatlı kaşığı zeytinyağ ve 1 yumurta sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün Çörek otu veya susam serpin
*180• ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin (Yaklaşık 50 dk) Fırından çıkartıp ılınınca dilimleyin Afiyet olsun
Not Ben büyük borcamda yaptım ama sığmadı, bir küçük boy tepsiye daha yaptım Normal dikdörtgen fırın tepsisine rahat rahat olur
*1 kg ıspanak
*4 soğan
*1 çay bardağı zeytinyağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 yumurta
*100 gr beyaz peynir
*Karabiber
*Tuz
Dışı için;
*4 yufka
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu veya susam
Ispanaklı Kol Böreği (Hazır Yufkayla) Tarifi Yapılışı Ispanaklı böreği sevmeyen var mıdır? Ben rastlamadım )
Benim gibi elde yufka açmayanlar için hazır yufkayla yapılan nefis bir tarifim var Çoluk çocuk parmak yedirten cinsten
1
*Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkayın Mümkünse fazla suyunu salata kurutucuyla süzdürün
*Soğanları robotta güzelce parçalayın yada elde rendeleyin
*Tencerede zeytinyağını kızdırıp, soğanları pembeleştirin
*Ardından ıspanağı ekleyip, orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun
*Ocaktan almadan tuz ve karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın
*Önemli!!! Ispanağa beyaz peynir de koyacağınız için tuzu kontrollü eklemenizi tavsiye ederim
*Ispanak soğuyunca 3 yumurta, yoğurt ve beyaz peynir rendesini ekleyip güzelce karıştırın
*Yufkayı 2’ye bölün
*Her bir yarımın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağ sürün ve ıspanaklı harçtan tüm yüzeye döşeyin
*Yufkanın ucundan ince rulo şeklinde sarıp, kıvırarak tepsinin ortasına yerleştirin
*Rulonun dış yüzeyine de fırçayla az zeytinyağ sürün
*Bu şekilde tüm yufkaları öncekinin etrafına dolayarak yerleştirin
*1 tatlı kaşığı zeytinyağ ve 1 yumurta sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün Çörek otu veya susam serpin
*180• ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin (Yaklaşık 50 dk) Fırından çıkartıp ılınınca dilimleyin Afiyet olsun
Not Ben büyük borcamda yaptım ama sığmadı, bir küçük boy tepsiye daha yaptım Normal dikdörtgen fırın tepsisine rahat rahat olur