iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım paket yaş maya
*1 çorba kaşığı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt ( sulu yerinden)
*1 yumurta (sarısı üstüne sürülecek )
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
*1 adet kuru soğan
*1 kilo kadar ıspanak
*1 bardak lor peynir veya bayaz peynir
*Sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kimyon
Yufkaya sürmek için;
*Sıvı yağ
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı Merhabalar öncelikle iç harcı için soğanları ince olarak doğrayın az yağda kavurun, ardından ıspanakları yıkayıp doğrayın soğanların üzerine ilave edin Kavurun damak zevkinize göre baharatını ve tuzunu ilave edin, ıspanaklar ölünce altını kapatıp peyniri ilave edin, soğumaya bırakın
Hamuru için; Maya, süt ,su ve şekeri karıştırın, ardından diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın Yeteri kadar un ekleyip yoğurun ele yapışmayan bir hamur olacak çok sert olmasın Yoğurduktan hemen sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın mayalanmayı beklenmeden yapılacak ilk bezeyi ince bir şekilde açın daha sonra 2 kaşık kadar sıvı yağı gezdirip her yerine yayın İç harçtan her yerine gelecek şekilde serpin resimlerdeki gibi daha sonra sarın, parmak uzunluğunda eşit parçalara kesin ,fırın tepsisine dizin Bu şekilde kalan bütün hamuru yapın, 2 tepsi çıkıyor bu ölçülerde üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtün ,23 dk kadar servise hazır AFİYET OLSUN
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım paket yaş maya
*1 çorba kaşığı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt ( sulu yerinden)
*1 yumurta (sarısı üstüne sürülecek )
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
*1 adet kuru soğan
*1 kilo kadar ıspanak
*1 bardak lor peynir veya bayaz peynir
*Sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kimyon
Yufkaya sürmek için;
*Sıvı yağ
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı Merhabalar öncelikle iç harcı için soğanları ince olarak doğrayın az yağda kavurun, ardından ıspanakları yıkayıp doğrayın soğanların üzerine ilave edin Kavurun damak zevkinize göre baharatını ve tuzunu ilave edin, ıspanaklar ölünce altını kapatıp peyniri ilave edin, soğumaya bırakın
Hamuru için; Maya, süt ,su ve şekeri karıştırın, ardından diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın Yeteri kadar un ekleyip yoğurun ele yapışmayan bir hamur olacak çok sert olmasın Yoğurduktan hemen sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın mayalanmayı beklenmeden yapılacak ilk bezeyi ince bir şekilde açın daha sonra 2 kaşık kadar sıvı yağı gezdirip her yerine yayın İç harçtan her yerine gelecek şekilde serpin resimlerdeki gibi daha sonra sarın, parmak uzunluğunda eşit parçalara kesin ,fırın tepsisine dizin Bu şekilde kalan bütün hamuru yapın, 2 tepsi çıkıyor bu ölçülerde üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtün ,23 dk kadar servise hazır AFİYET OLSUN