iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ıspanak püresi (Püre elde etmek için 1 türk kahvesi bardağı su ile rondodan çekin)
*4 tane muz
*5 kahve fincanı un
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Muhallebisi için ;
*1 litre süt
*3 yemek kaşığı nişasta (Buğday mısır fark etmez)
*3 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra 1 paket krem şanti koyup mikser ile çırpıyoruz
Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
*Üzerine yağı ve pırasa püresini koyup tekrar çırpıyoruz
*Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekledikten sonra tahta bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz
*Tepsimize yağlı kağıt serip önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına sürüyoruz Ortalama olarak 1520 dk pişmesi yeterli Keki çok fazla kızartmayın rengini korusun
*Fırından çıkarılan kekimizi soğumaya bırakıyoruz
*Bu arada muhallebisini hazırlayabilirsiniz
*Kekimiz soğuduktan sonra yuvarlak bir aparatla veya su bardağıyla kesebilirsiniz
*Ortalama 20 adet yuvarlak çıkıyor
*Kestiğimiz kekin üzerine muzu dilimleyip dilediğiniz kadar koyabilirsiniz
*Ben her yuvarlak için 3 dilim muz koydum
*Daha muhallebiden sürüyoruz
*Kekin arta kalan parçalarını rondodan çekip pastalarımızın üstüne kaplıyoruz
*Dilerseniz hindistan cevizi de koyabilirsiniz rondodan çektikten sonra Ispanaklı Köstebek Pastamız hazır Şifa olsun ?
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ıspanak püresi (Püre elde etmek için 1 türk kahvesi bardağı su ile rondodan çekin)
*4 tane muz
*5 kahve fincanı un
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Muhallebisi için ;
*1 litre süt
*3 yemek kaşığı nişasta (Buğday mısır fark etmez)
*3 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra 1 paket krem şanti koyup mikser ile çırpıyoruz
Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz
*Üzerine yağı ve pırasa püresini koyup tekrar çırpıyoruz
*Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekledikten sonra tahta bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz
*Tepsimize yağlı kağıt serip önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına sürüyoruz Ortalama olarak 1520 dk pişmesi yeterli Keki çok fazla kızartmayın rengini korusun
*Fırından çıkarılan kekimizi soğumaya bırakıyoruz
*Bu arada muhallebisini hazırlayabilirsiniz
*Kekimiz soğuduktan sonra yuvarlak bir aparatla veya su bardağıyla kesebilirsiniz
*Ortalama 20 adet yuvarlak çıkıyor
*Kestiğimiz kekin üzerine muzu dilimleyip dilediğiniz kadar koyabilirsiniz
*Ben her yuvarlak için 3 dilim muz koydum
*Daha muhallebiden sürüyoruz
*Kekin arta kalan parçalarını rondodan çekip pastalarımızın üstüne kaplıyoruz
*Dilerseniz hindistan cevizi de koyabilirsiniz rondodan çektikten sonra Ispanaklı Köstebek Pastamız hazır Şifa olsun ?