iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Köstebek Pastacıklar ( Porsiyonluk ) Tarifi İçin Malzemeler Kek için:
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı ıspanak püresi
Kreması için:
*2 paket soğuk sıvı krema
*1 (250g) paket mascarpone ( yerine kaymak da olur)
*2 paket vanilya
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*3 paket krema sertleştirici yada 2 poşet kremşanti tozu
Üzerine:
*Kalan kek kırıntıları
Ispanaklı Köstebek Pastacıklar ( Porsiyonluk ) Tarifi Yapılışı
1
*Kek için, yumurtaları iyice çırpalım güzel köpük olana kadar sonra şekeri ekleyelim devam çırpalım
*Kabarma tozu ve unu eleyerek ekleyip karıştırılır
*Son olarak içine hazırlanan ıspanak püresi ilave edilip karıştırılır
*Hazırlanan ıspanaklı kek hamuru, yağlanmış büyük fırın tepsiye dökülür
*Önceden ısıtılmış 150° derecede yaklaşık 2025 dakika fırında pişirilir
*Pişirilen kek fırından alınır ve üzeri nemli bir bezle örtülerek, soğumaya bırakılır
*Taze ıspanak kullanmak isteyenler ıspanağı haşlayıp suyunu süzüp yarım çay bardağı sütle blenderdan geçirilir
*Derin bir kaba krema için tüm malzemeleri aktarıp mikserle çırpın İsteyen hindistan cevizi de ekleyebilir
*Soğuyan kek çay bardağı veya kalıpla kesilir kenarlarda kalan kekler rondodan geçirelim
*Kalıpla kesilen kek parçaları üzerine, krema konulup, kaşığın arka kısmıyla biraz düzeltilir ve rondodan geçirilen kek parçalarına bulanır
*Pastamız hazır bir gece beklemesini öneririm çok daha güzel oluyor Afiyet olsun??
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı ıspanak püresi
Kreması için:
*2 paket soğuk sıvı krema
*1 (250g) paket mascarpone ( yerine kaymak da olur)
*2 paket vanilya
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*3 paket krema sertleştirici yada 2 poşet kremşanti tozu
Üzerine:
*Kalan kek kırıntıları
Ispanaklı Köstebek Pastacıklar ( Porsiyonluk ) Tarifi Yapılışı
1
*Kek için, yumurtaları iyice çırpalım güzel köpük olana kadar sonra şekeri ekleyelim devam çırpalım
*Kabarma tozu ve unu eleyerek ekleyip karıştırılır
*Son olarak içine hazırlanan ıspanak püresi ilave edilip karıştırılır
*Hazırlanan ıspanaklı kek hamuru, yağlanmış büyük fırın tepsiye dökülür
*Önceden ısıtılmış 150° derecede yaklaşık 2025 dakika fırında pişirilir
*Pişirilen kek fırından alınır ve üzeri nemli bir bezle örtülerek, soğumaya bırakılır
*Taze ıspanak kullanmak isteyenler ıspanağı haşlayıp suyunu süzüp yarım çay bardağı sütle blenderdan geçirilir
*Derin bir kaba krema için tüm malzemeleri aktarıp mikserle çırpın İsteyen hindistan cevizi de ekleyebilir
*Soğuyan kek çay bardağı veya kalıpla kesilir kenarlarda kalan kekler rondodan geçirelim
*Kalıpla kesilen kek parçaları üzerine, krema konulup, kaşığın arka kısmıyla biraz düzeltilir ve rondodan geçirilen kek parçalarına bulanır
*Pastamız hazır bir gece beklemesini öneririm çok daha güzel oluyor Afiyet olsun??