iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Krep Tarifi İçin Malzemeler krep için:
1 su bardağı un1 adet yumurta
1 su bardağı süt ya da su
1 çay kaşığı tuz
içi için:
Yarım kg ıspanak
1 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
Ispanaklı Krep Tarifi Yapılışı
Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın
Bir tavada margarini eritin Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz Daha sonra salçayı ekleyin Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın 23 dakika kavurun ve ocağı kapatın Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı Aksi halde krepleriniz kalın olur Teflon tavaya bir ay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayınHamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin
Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizinÜzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin Afiyet olsun
Not: Dilerseniz iç malzemesine beyaz peynir veya kıyma da ekleyebilirsiniz Hatta domates, biber ve kıymalı iç hazırlayıp bu şekilde de hazırlayabilirsiniz
1 su bardağı un1 adet yumurta
1 su bardağı süt ya da su
1 çay kaşığı tuz
içi için:
Yarım kg ıspanak
1 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
Ispanaklı Krep Tarifi Yapılışı
Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın
Bir tavada margarini eritin Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz Daha sonra salçayı ekleyin Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın 23 dakika kavurun ve ocağı kapatın Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı Aksi halde krepleriniz kalın olur Teflon tavaya bir ay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayınHamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin
Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizinÜzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin Afiyet olsun
Not: Dilerseniz iç malzemesine beyaz peynir veya kıyma da ekleyebilirsiniz Hatta domates, biber ve kıymalı iç hazırlayıp bu şekilde de hazırlayabilirsiniz