iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
1112 adet lazanya yaprağı, 250 gr kıyma ,250 gr ıspanak,1 adet soğan,1 diş sarımsak,2 adet orta boy domates,Tuz,Karabiber Beşamel Sos İçin:2 yemek kaşığı tereyağı,4 yemek kaşığı un,750 ml süt Üzeri İçin:Kaşar peynir
Hazırlanışı :
Ispanakları ince ince doğrayıp, bolca suda yıkayın Yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın
Geniş bir tavaya, kıymayı ve ince ince doğradığınız soğanları ve sarımsağı katıp, bir süre kavurun Ardından küçük küçük doğradığınız domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyip, domatesler pişinceye kadar kavurmaya devam edin Daha sonra suyu süzülmüş olan ıspanakları ilave edip, karıştırarak, ıspanakların sönmelerini sağlayın
Diğer tarafta beşamel sos için, tereyağını eritip, unu ekleyerek orta ısıda pembeleşene kadar kavurun Azar azar sütü dökerek, topaklanmaması için muhallebi gibi bir kıvam alana kadar sürekli karıştırın Tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın
Orta boyuttaki yağlanmış dikdörtgen bir borcamın tabanına ilk başta beşamel sosun bir kısmını kaşık yardımıyla her tarafa yayın Beşamel sosun üzerine boşluk kalmamak şartıyla lazanya yapraklarını sıralayın Açık kalan kısımlara da lazanya yapraklarını kırarak, kapatabilirsiniz Lazanya yaprakların üzerine, beşamel sosdan biraz yayın Akabinde hazırlamış olduğunuz ıspanaklı karışımı ilave edin Tekrar bir sıra lazanya yapraklarını boşluk kalmayacak şekilde sıralayın Sosu ve ıspanaklı harcı aynı şekilde yayın Bu işlem sonucunda 3 kat lazanya 2 kat ıspanaklı harç olacak
En üste lazanya yaprakları gelecek şekilde işlemi bitirin Kalan beşamel sosun hepsini lazanya yapraklarının üzerine bolca yayın Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirerek, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verip, üstü kızarıncaya kadar pişirin
Ispanaklı lazanyanız piştikten sonra fırından alıp, dilimleyerek, sıcak olarak servis edebilirsiniz
1112 adet lazanya yaprağı, 250 gr kıyma ,250 gr ıspanak,1 adet soğan,1 diş sarımsak,2 adet orta boy domates,Tuz,Karabiber Beşamel Sos İçin:2 yemek kaşığı tereyağı,4 yemek kaşığı un,750 ml süt Üzeri İçin:Kaşar peynir
Hazırlanışı :
Ispanakları ince ince doğrayıp, bolca suda yıkayın Yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın
Geniş bir tavaya, kıymayı ve ince ince doğradığınız soğanları ve sarımsağı katıp, bir süre kavurun Ardından küçük küçük doğradığınız domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyip, domatesler pişinceye kadar kavurmaya devam edin Daha sonra suyu süzülmüş olan ıspanakları ilave edip, karıştırarak, ıspanakların sönmelerini sağlayın
Diğer tarafta beşamel sos için, tereyağını eritip, unu ekleyerek orta ısıda pembeleşene kadar kavurun Azar azar sütü dökerek, topaklanmaması için muhallebi gibi bir kıvam alana kadar sürekli karıştırın Tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın
Orta boyuttaki yağlanmış dikdörtgen bir borcamın tabanına ilk başta beşamel sosun bir kısmını kaşık yardımıyla her tarafa yayın Beşamel sosun üzerine boşluk kalmamak şartıyla lazanya yapraklarını sıralayın Açık kalan kısımlara da lazanya yapraklarını kırarak, kapatabilirsiniz Lazanya yaprakların üzerine, beşamel sosdan biraz yayın Akabinde hazırlamış olduğunuz ıspanaklı karışımı ilave edin Tekrar bir sıra lazanya yapraklarını boşluk kalmayacak şekilde sıralayın Sosu ve ıspanaklı harcı aynı şekilde yayın Bu işlem sonucunda 3 kat lazanya 2 kat ıspanaklı harç olacak
En üste lazanya yaprakları gelecek şekilde işlemi bitirin Kalan beşamel sosun hepsini lazanya yapraklarının üzerine bolca yayın Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirerek, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verip, üstü kızarıncaya kadar pişirin
Ispanaklı lazanyanız piştikten sonra fırından alıp, dilimleyerek, sıcak olarak servis edebilirsiniz