iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Mantarlı Beşamel Soslu Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6’lı yufka
*Yarım kilo ıspanak
*1 kase mantar
*2 adet kuru soğan
*Sıvıyağ
Beşamel Sosu İçin;
*1 bardak süt
*1 yemek kaşığı tepeleme un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
*Karabiber
Arasına sürmek için;
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Mantarlı Beşamel Soslu Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanı yemeklik doğruyoruz 1 kaşık sıvı yağ ve bir çimdik tuz ile kavuruyoruz Soğanı tavadan alıp aynı işlemi ince ince doğradığımız mantara uyguluyoruz Onu da tavadan alıyoruz Yine aynı şekilde yemeklik doğradığımız ıspanağı da aynı şekilde kavuruyoruz Kavurduklarımızı soğumaya bırakıyoruz
Beşamel sosu için unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Tuz ve karabiberini ekliyoruz Sütünü ekleyip boza kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz Daha önceden kavurduklarımızı beşamel sosla güzelce karıştırıyoruz
Yufkamızı tek kat seriyoruz Sıvıyağ su karışımını her yerine sürüyoruz Yufkayı ikiye katlayıp tekrar sıvı yağ su sürüyoruz Resimde olduğu gibi kesiyoruz İç harcı koyup böreği sarıyoruz Üzerine sıvı yağ su sürüp fırına veriyoruz Kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*6’lı yufka
*Yarım kilo ıspanak
*1 kase mantar
*2 adet kuru soğan
*Sıvıyağ
Beşamel Sosu İçin;
*1 bardak süt
*1 yemek kaşığı tepeleme un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
*Karabiber
Arasına sürmek için;
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Ispanaklı Mantarlı Beşamel Soslu Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanı yemeklik doğruyoruz 1 kaşık sıvı yağ ve bir çimdik tuz ile kavuruyoruz Soğanı tavadan alıp aynı işlemi ince ince doğradığımız mantara uyguluyoruz Onu da tavadan alıyoruz Yine aynı şekilde yemeklik doğradığımız ıspanağı da aynı şekilde kavuruyoruz Kavurduklarımızı soğumaya bırakıyoruz
Beşamel sosu için unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Tuz ve karabiberini ekliyoruz Sütünü ekleyip boza kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz Daha önceden kavurduklarımızı beşamel sosla güzelce karıştırıyoruz
Yufkamızı tek kat seriyoruz Sıvıyağ su karışımını her yerine sürüyoruz Yufkayı ikiye katlayıp tekrar sıvı yağ su sürüyoruz Resimde olduğu gibi kesiyoruz İç harcı koyup böreği sarıyoruz Üzerine sıvı yağ su sürüp fırına veriyoruz Kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun