iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Mantarlı Beşamel Soslu Krep Tarifi İçin Malzemeler İçi için;
*1 adet küçük soğan
*1 küçük diş sarımsak
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1012 adet ufak boy mantar
*1520 adet ıspanak yaprağı
*Yarım çay kaşığı beyaz biber
*Tuz
Beşamel sos için;
*1 kahve fincanı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*250 ml süt
*1 tutam muskat
*Tuz
Krep için;
*1 yumurta
*200 ml süt
*2 kahve fincanı un
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı Mantarlı Beşamel Soslu Krep Tarifi Yapılışı Zeytinyağında çok ince doğranmış soğan ve sarımsaklar sotelenir Üzerine her biri 4’e bölünmüş mantarlar eklenir, mantarlar yumuşayana kadar pişirilir Üzerine çok ince doğranmış ıspanaklar, tuz ve beyaz biberi eklenip ıspanaklar solana kadar pişirilir
Beşamel sos için tereyağ, zeytinyağında beraber eritilir Üzerine un eklenip kokusu çıkana kadar pişirilir Sütü, tuzu ve muskatı eklenip koyu bir kıvam alana kadar pişirilir 23’ü ıspanaklara eklenir ve çok ezmeden sosun ıspanaklar ile karışması sağlanır
Krep için tüm malzemeler iyice karıştırılır Krep tavası yağlanır ve fazla yağı peçete ile alınır En yüksek ateşli ocakta tava tamamen kızdırılır Ufak bir kepçe ile 1’er kepçe dökülerek çok hızlıca tavanın her yanına yumurtanın bulaşması için tava ocaktan uzakta döndürülür ve biraz dairesel hareketle yumurta tavaya eşit ve ince dağıtılır Kenarları kalkınca spatula ile çevrilmesi kolay olacaktır, iki tarafı da pişirilir Bu ölçülerle 6 adet krep çıkmaktadır Çok ince pişirilmesi gerekmektedir
Kreplerden biri bir tabağa alınır, içine ayrılan beşamel sostan biraz sürülür Ispanaklı harç eklenir, arzuya göre çok ince rendelenmiş kaşar rendesi eklenip sarılır 6 tane krep çıkmaktadır Krepler sıcak yağsız bir tavaya konulup biraz ısıtılıp servis edilebilir Afiyet olsun
*1 adet küçük soğan
*1 küçük diş sarımsak
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1012 adet ufak boy mantar
*1520 adet ıspanak yaprağı
*Yarım çay kaşığı beyaz biber
*Tuz
Beşamel sos için;
*1 kahve fincanı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*250 ml süt
*1 tutam muskat
*Tuz
Krep için;
*1 yumurta
*200 ml süt
*2 kahve fincanı un
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı Mantarlı Beşamel Soslu Krep Tarifi Yapılışı Zeytinyağında çok ince doğranmış soğan ve sarımsaklar sotelenir Üzerine her biri 4’e bölünmüş mantarlar eklenir, mantarlar yumuşayana kadar pişirilir Üzerine çok ince doğranmış ıspanaklar, tuz ve beyaz biberi eklenip ıspanaklar solana kadar pişirilir
Beşamel sos için tereyağ, zeytinyağında beraber eritilir Üzerine un eklenip kokusu çıkana kadar pişirilir Sütü, tuzu ve muskatı eklenip koyu bir kıvam alana kadar pişirilir 23’ü ıspanaklara eklenir ve çok ezmeden sosun ıspanaklar ile karışması sağlanır
Krep için tüm malzemeler iyice karıştırılır Krep tavası yağlanır ve fazla yağı peçete ile alınır En yüksek ateşli ocakta tava tamamen kızdırılır Ufak bir kepçe ile 1’er kepçe dökülerek çok hızlıca tavanın her yanına yumurtanın bulaşması için tava ocaktan uzakta döndürülür ve biraz dairesel hareketle yumurta tavaya eşit ve ince dağıtılır Kenarları kalkınca spatula ile çevrilmesi kolay olacaktır, iki tarafı da pişirilir Bu ölçülerle 6 adet krep çıkmaktadır Çok ince pişirilmesi gerekmektedir
Kreplerden biri bir tabağa alınır, içine ayrılan beşamel sostan biraz sürülür Ispanaklı harç eklenir, arzuya göre çok ince rendelenmiş kaşar rendesi eklenip sarılır 6 tane krep çıkmaktadır Krepler sıcak yağsız bir tavaya konulup biraz ısıtılıp servis edilebilir Afiyet olsun