iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Mini Pastacıklar (Fincanda) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1, 5 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*Yaklaşık 2 bardak un
*1 vanilya
*1 adet kabartma tozu
*1012 yaprak ıspanak
Üzerini süslemek için
*Krem şanti
Arası için
*Muz
Üzeri için
*Çilek
Fincanları yağlamak için
*Yağ
Ispanaklı Mini Pastacıklar (Fincanda) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle ıspanakları yıkayıp 10 dk haşlıyoruz
*Suyunu süzdürüp soğuk suya tutuyoruz, sonra blendırdan geçirip püre yapıyoruz
*Keki için; yumurta ve şekeri iyice çırpıp sonra sıvı yağı, sütü, vanilya ve ıspanak püresi eklenip çırpılır, un ve kabartma tozu eklenip akışkan kıvamlı bir kek yapıyoruz
*Yağladığımız fincanları yarıya kadar doldurup tencereye diziyoruz, tencereye 34 su bardağı soğuk su koyuyoruz ve tencerenin kapağını havlu yada uygun bir bezle sarıp kapatıyoruz
*Su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp 20 25 dk ağzını hiç açmadan pişirilir, süre bitince kürdanla kontrol edilir
*Piştikten sonra biraz soğuyunca fincanlar ters çevrilir, ikiye bölünür ve arasına kremşanti sürülür, muz dilimleri koyulur diğer yarısı da koyulup üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (hiçbirşekilde ıspanak tadı olmuyor) tavsiye ederim
*1 yumurta
*1, 5 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*Yaklaşık 2 bardak un
*1 vanilya
*1 adet kabartma tozu
*1012 yaprak ıspanak
Üzerini süslemek için
*Krem şanti
Arası için
*Muz
Üzeri için
*Çilek
Fincanları yağlamak için
*Yağ
Ispanaklı Mini Pastacıklar (Fincanda) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle ıspanakları yıkayıp 10 dk haşlıyoruz
*Suyunu süzdürüp soğuk suya tutuyoruz, sonra blendırdan geçirip püre yapıyoruz
*Keki için; yumurta ve şekeri iyice çırpıp sonra sıvı yağı, sütü, vanilya ve ıspanak püresi eklenip çırpılır, un ve kabartma tozu eklenip akışkan kıvamlı bir kek yapıyoruz
*Yağladığımız fincanları yarıya kadar doldurup tencereye diziyoruz, tencereye 34 su bardağı soğuk su koyuyoruz ve tencerenin kapağını havlu yada uygun bir bezle sarıp kapatıyoruz
*Su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp 20 25 dk ağzını hiç açmadan pişirilir, süre bitince kürdanla kontrol edilir
*Piştikten sonra biraz soğuyunca fincanlar ters çevrilir, ikiye bölünür ve arasına kremşanti sürülür, muz dilimleri koyulur diğer yarısı da koyulup üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (hiçbirşekilde ıspanak tadı olmuyor) tavsiye ederim