iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Resimli
Resimli Ispanaklı Pasta Tarifi
Ispanaklı Pasta İçin Malzemeler:
3 adet yumurta(oda ısısında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşlanmış ve rondo dan çekilmiş ıspanak
1 su bardağı akıcı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
Kreması için:
12 litre süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya ve 12 paket kremşanti
12 paket kremşanti
Ispanaklı Pasta Yapılışı:
Ispanaklarımızı bol suda yıkadıktan sonradan bir tencerenin içine bir miktar su koyuyoruz suyumuz kaynadıktan sonra ıspanaklarımızı suyun içinde 5 dakika dek haşlayıp suyunu süzdükten sonradan soğumaya bırakıyoruz
Soğumuş olan ıspanaklarımızı rondo da püre haline getiriyoruz
Bir kabın içerisine yumurtalarımızı,şekerimizi mikserle çırpıyoruz daha sonra akıcı yağımızı ve ıspanak püremizi ilave ediyoruzbaşka bir kap içerisinde unumuzu,kabartma tozumuzu,vanilyamızı karıştırdıktan daha sonra sıvı karışımın içine un karışımımızı ilave edip mikserle çırpıyoruz
Yağlayıp unladığımız kelepçeli kek kalıbımıza karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 175 C fırınımızda yaklaşık 30 dakika dek pişiriyoruz
Kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz Üzeri içinde 1 paket kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırptıktan sonradan dolapta 10 dakika dinlendiriyoruz
Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra ortadan 2 ye kesiyoruz kestiğimiz kekin iç veya kenar kısımlarından azıcık kek kırıntısı elde edip ayırıyoruz Kremamızı kekimizin 1 katına sürüp 2 katı üzerine yerleştirip kremşanti ile her yerini kaplıyoruz *
Resimli Ispanaklı Pasta Tarifi
Ispanaklı Pasta İçin Malzemeler:
3 adet yumurta(oda ısısında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşlanmış ve rondo dan çekilmiş ıspanak
1 su bardağı akıcı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
Kreması için:
12 litre süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya ve 12 paket kremşanti
12 paket kremşanti
Ispanaklı Pasta Yapılışı:
Ispanaklarımızı bol suda yıkadıktan sonradan bir tencerenin içine bir miktar su koyuyoruz suyumuz kaynadıktan sonra ıspanaklarımızı suyun içinde 5 dakika dek haşlayıp suyunu süzdükten sonradan soğumaya bırakıyoruz
Soğumuş olan ıspanaklarımızı rondo da püre haline getiriyoruz
Bir kabın içerisine yumurtalarımızı,şekerimizi mikserle çırpıyoruz daha sonra akıcı yağımızı ve ıspanak püremizi ilave ediyoruzbaşka bir kap içerisinde unumuzu,kabartma tozumuzu,vanilyamızı karıştırdıktan daha sonra sıvı karışımın içine un karışımımızı ilave edip mikserle çırpıyoruz
Yağlayıp unladığımız kelepçeli kek kalıbımıza karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 175 C fırınımızda yaklaşık 30 dakika dek pişiriyoruz
Kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz Üzeri içinde 1 paket kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırptıktan sonradan dolapta 10 dakika dinlendiriyoruz
Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra ortadan 2 ye kesiyoruz kestiğimiz kekin iç veya kenar kısımlarından azıcık kek kırıntısı elde edip ayırıyoruz Kremamızı kekimizin 1 katına sürüp 2 katı üzerine yerleştirip kremşanti ile her yerini kaplıyoruz *