iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Pasta (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım kilo ıspanak (Sapı olmayacak kesinlikle)
*2 kaşık kakao
*4 su bardağı un (Ölçü unun kalitesine göre değişebilir azar azar ekleyiniz)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*Hindistan cevizi
Ispanaklı Pasta (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle ıspanakları yıkayarak rondoya koyun ve üstüne yaklaşık yarım su bardağı ılık su koyun ve püre haline getirin
*Bir kapta yumurta ve şekeri köpüklenene kadar çırpıp yağ süt ve püre halindeki ıspanağı ekleyin
*Güzelce karıştıktan sonra unu ekleyin
*Daha iyi kabarması için kabartma tozu ve vanilyayı en son ekleyin
*Akışkan bir kek hamuru elde ettikten sonra kek kalıbınızı tereyağla yağlayın
*Kekinizi kalıba dökün fakat dibinde biraz ayırın üstüne kakaoyu ve akışkan olması için bir iki kaşık süt döküp karıştırın
*Yuvarlak bir şekilde kakaolu hamuru da kalıba döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirin
*Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben krem şanti kullandım çikolatalı sos da kullanabilirsiniz
*Pişen kekten bir dilim ayırın
*Kek soğuduktan sonra hazırlanan krem şantiyi üstüne sürün
*Ayırdığımız keki rondodan geçirin ve pastamızın üstüne serpin hindistan cevizi de dilerseniz kullanabilirsiniz Afiyet olsun farklı ama güzel bir tarif umarım beğenirsiniz ??
*3 yumurta
*1 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım kilo ıspanak (Sapı olmayacak kesinlikle)
*2 kaşık kakao
*4 su bardağı un (Ölçü unun kalitesine göre değişebilir azar azar ekleyiniz)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*Hindistan cevizi
Ispanaklı Pasta (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle ıspanakları yıkayarak rondoya koyun ve üstüne yaklaşık yarım su bardağı ılık su koyun ve püre haline getirin
*Bir kapta yumurta ve şekeri köpüklenene kadar çırpıp yağ süt ve püre halindeki ıspanağı ekleyin
*Güzelce karıştıktan sonra unu ekleyin
*Daha iyi kabarması için kabartma tozu ve vanilyayı en son ekleyin
*Akışkan bir kek hamuru elde ettikten sonra kek kalıbınızı tereyağla yağlayın
*Kekinizi kalıba dökün fakat dibinde biraz ayırın üstüne kakaoyu ve akışkan olması için bir iki kaşık süt döküp karıştırın
*Yuvarlak bir şekilde kakaolu hamuru da kalıba döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirin
*Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben krem şanti kullandım çikolatalı sos da kullanabilirsiniz
*Pişen kekten bir dilim ayırın
*Kek soğuduktan sonra hazırlanan krem şantiyi üstüne sürün
*Ayırdığımız keki rondodan geçirin ve pastamızın üstüne serpin hindistan cevizi de dilerseniz kullanabilirsiniz Afiyet olsun farklı ama güzel bir tarif umarım beğenirsiniz ??