iltasyazilim
FD Üye
http:img114**************img1141589ispanakliing1
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
250gr kadar ıspanak
34 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu (Amerika’dakiler için 2,5 cay kaşığı)
1 paket vanilya
Yapılışı:
1Önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın İyice kabaracak, krema gibi olacak El mikseri ile 35 dakika kadar
2Ispanağı az bir yağda kavurarak diriliğini giderin Daha sonra blender yada robottan geçirin Bunu yaparken bir yandan da keke ilave edilecek sıvı yağı ekleyin ve yine geçirin robottan
3Yumurtalı karışıma ekleyin Unu kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ilave edin Bu asamadan sonra sadece birbirine yedirecek kadar karıştırın
4Yağlanmış, sonra un serpilip silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza dökün
Önceden ısıtılmış 175C (350F) dereceli fırında 3040 dakika kadar pişirin
5Kekinizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın Ilındıktan sonra tırtıllı uzun bıçakla ortadan ikiye kesin
6İlk yarısını servis tepsinize yerleştirip kremadan biraz sürün
7İkinciyi de üstüne koyup kalan krema ile pastayı kaplayıp istediğiniz şekilde süsleyin
KREMASI: 7 Dakikalık Krema
Malzemeler:
2 yumurta akı 1 buçuk su bardağı şeker
yarım çay kaşığı tartar kremayı (cream of tartar)
1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup)
14 su bardağı soğuk su
Yapılışı:
Bir tencereye biraz su koyup kaynatmaya bırakın
Ayrı bir cam ya da metal (metal ısıyı daha iyi ilettiği için tercih sebebidir) derin ve geniş bir kaba malzemeleri koyup kabı su kaynayan tencerenin üstüne yerleştirin Üstteki kabın tabanı suya değmeyecek
Sonra el mikseri ile yaklaşık 7 dakika boyunca çırpın Krema kabarıp kremşantiden daha koyu kıvama gelecek
İçine 1 tatlı kaşığı gül suyu ilave edip 23 dakika daha karıştırarak soğumasını sağlayın Hemen kullanın
Afiyet olsun
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
250gr kadar ıspanak
34 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu (Amerika’dakiler için 2,5 cay kaşığı)
1 paket vanilya
Yapılışı:
1Önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın İyice kabaracak, krema gibi olacak El mikseri ile 35 dakika kadar
2Ispanağı az bir yağda kavurarak diriliğini giderin Daha sonra blender yada robottan geçirin Bunu yaparken bir yandan da keke ilave edilecek sıvı yağı ekleyin ve yine geçirin robottan
3Yumurtalı karışıma ekleyin Unu kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ilave edin Bu asamadan sonra sadece birbirine yedirecek kadar karıştırın
4Yağlanmış, sonra un serpilip silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza dökün
Önceden ısıtılmış 175C (350F) dereceli fırında 3040 dakika kadar pişirin
5Kekinizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın Ilındıktan sonra tırtıllı uzun bıçakla ortadan ikiye kesin
6İlk yarısını servis tepsinize yerleştirip kremadan biraz sürün
7İkinciyi de üstüne koyup kalan krema ile pastayı kaplayıp istediğiniz şekilde süsleyin
KREMASI: 7 Dakikalık Krema
Malzemeler:
2 yumurta akı 1 buçuk su bardağı şeker
yarım çay kaşığı tartar kremayı (cream of tartar)
1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup)
14 su bardağı soğuk su
Yapılışı:
Bir tencereye biraz su koyup kaynatmaya bırakın
Ayrı bir cam ya da metal (metal ısıyı daha iyi ilettiği için tercih sebebidir) derin ve geniş bir kaba malzemeleri koyup kabı su kaynayan tencerenin üstüne yerleştirin Üstteki kabın tabanı suya değmeyecek
Sonra el mikseri ile yaklaşık 7 dakika boyunca çırpın Krema kabarıp kremşantiden daha koyu kıvama gelecek
İçine 1 tatlı kaşığı gül suyu ilave edip 23 dakika daha karıştırarak soğumasını sağlayın Hemen kullanın
Afiyet olsun