iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Patatesli Buzluk Böreği (Kurtarıcı Börek) Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*Yarım paket margarin
*Yarım su bardağı zeytinyağı
İç harç için;
*1 bağ ıspanak
*2 adet soğan
*2 adet büyük haşlanmış patates
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber ,pulbiber
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ispanaklı Patatesli Buzluk Böreği (Kurtarıcı Börek) Tarifi Yapılışı Merhablar?
Buzlukta saklamak için birebir bir tarif paylaşıyorum çıtır çıtır oluyor harika bir börek şipşak çıkart yumurta sarısı ve süt üzerine sür pişir ?
1
*Öncelikle patatesi haşlayın ve sıcakken ezin Kenara alın
*Ispanağı doğrayın
*Soğanı yemeklik doğrayın
*Zeytinyağı ile kavurun
*Salça ve baharatın ekleyip ıspanağı koyun ve tekrar kavurun ıspanak biraz suyunu çekince ezilmiş patatesi ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın
*Yufkayı serin eritmiş olduğunuz margarin ve zeytinyağını karıştırın yufkaya sürün
*Üzerine bir yufka daha kapatın tekrar yağ sürün tekrar yufka kapatın
*Tekrar yağ sürün her yerine gelecek şekilde bu şekilde 3 adet yufkayı tamamlayın ve soğumuş olan harcı her yerine gelecek şekilde yayın
*Ve rulo şekli verin ve 3’e bölün buzluğa atın 1 saat sonra çıkartın ve dilimlere ayırın paketleyip buzluğa koyun
*Pişireceğiniz zaman çıkartın suya batırıp çıkartın tepsiye dizin
*Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürün 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin Sıcak tüketin bekleyince yumuşama oluyor
mutlu kalin ?
*6 adet yufka
*Yarım paket margarin
*Yarım su bardağı zeytinyağı
İç harç için;
*1 bağ ıspanak
*2 adet soğan
*2 adet büyük haşlanmış patates
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber ,pulbiber
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ispanaklı Patatesli Buzluk Böreği (Kurtarıcı Börek) Tarifi Yapılışı Merhablar?
Buzlukta saklamak için birebir bir tarif paylaşıyorum çıtır çıtır oluyor harika bir börek şipşak çıkart yumurta sarısı ve süt üzerine sür pişir ?
1
*Öncelikle patatesi haşlayın ve sıcakken ezin Kenara alın
*Ispanağı doğrayın
*Soğanı yemeklik doğrayın
*Zeytinyağı ile kavurun
*Salça ve baharatın ekleyip ıspanağı koyun ve tekrar kavurun ıspanak biraz suyunu çekince ezilmiş patatesi ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın
*Yufkayı serin eritmiş olduğunuz margarin ve zeytinyağını karıştırın yufkaya sürün
*Üzerine bir yufka daha kapatın tekrar yağ sürün tekrar yufka kapatın
*Tekrar yağ sürün her yerine gelecek şekilde bu şekilde 3 adet yufkayı tamamlayın ve soğumuş olan harcı her yerine gelecek şekilde yayın
*Ve rulo şekli verin ve 3’e bölün buzluğa atın 1 saat sonra çıkartın ve dilimlere ayırın paketleyip buzluğa koyun
*Pişireceğiniz zaman çıkartın suya batırıp çıkartın tepsiye dizin
*Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürün 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin Sıcak tüketin bekleyince yumuşama oluyor
mutlu kalin ?