Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Peynirli Börek

Ispanaklı Peynirli Börek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket hazır üçgen yufka

İÇ MALZEMELERİ;

*500 kg ıspanak
*200 kg peynir
*Yarım kaşık salça
*Tuz (Eğer peyniriniz veya salçanız tuzluysa tuz atmayın ben atmadım)

ARASI VE ÜZERİ İÇİN;

*Yarım kase yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ (Miktarlarını siz fazla mı yoksa az mı yapıyorsunuz ona göre ayarlayın ben bir kase yoğurdun içine göz kararı yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ koydum)
*Susam

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı
1
*İÇ MALZEMELERİ İÇİN;İstediğiniz miktarda Ispanakları çok büyük olmayacak şekilde doğrayın
*İçine peyniri yine aynı şekilde ıspanağa bakarak istediğiniz miktarda koyabilirsiniz
*Salçayı ekleyin (tuz eklersiniz bu sırada ekleyin) iyice karıştırın
*Yuvarlaksa büyük üçgen şekilde kesiyorsunuz
*Benim kullandığım hazır üçgen şekilde kesilmiş yufkaydı
*Yufkanın içine sıvı yağ ile karıştırılmış yoğurttan iyice yufkayı kaplayacak şekilde sürün
*Ispanaklı harcı yufkanın içine koyun ve sarın en son fırına koymadan üzerine içine sürdüğünüz yoğurttan sürün susamları da ekleyerek fırına verin
*(Burada herkesin fırını bir değil siz kendi fırınıza göre süresini derecesini ayarlayabilirsiniz üzeri iyice kızarana kadar dursun siz zaten anlarsınız ben 200 derecelik fırında 2025 dakika durdurdum dediğim gibi siz fırınınıza göre ayarlayın) afiyet olsunn ????

858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt