iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg ıspanak
*1 adet soğan
*Yarım kg lor peyniri
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı zeytinyağı
*5 veya 6 adet yufka
*2 tane yumurta
*Tuz
*Karbonat
*Karabiber
*Pul biber
*Çörek otu
*
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Yarım su bardağı zeytinyağını bir tavaya alalım ve küp küp doğranmış soğanlarımızı hafif pembeleşinceye kadar pişirelim
Temizlenmiş doğranmış ıspanaklarımızı tencerenize alalım pişirmeye devam edelim Ispanakları sirkeli suda 1 saat bekleterek yıkabilirsiniz
Tuz karabiber ve pul biberi de koyalım
Lor peyniri de içine ekledikten sonra ocağımızı altını kapatalım
Yufkaları ıslatmak için sosumuzu hazırlayalım; yarım su bardağı sıvı yağ, yoğurt, bir yumurta ve diğer yumurtanın da beyazını ekleyerek karıştıralım Karbonatı da ekleyelim
Yağladığımız tepsinizin altına bir adet yufka serelim kenarları tepsinin dışında bırakalım Daha sonra hazırladığımız sosla ıslattığımız bir adet yufkayı tepsimize serelim Bu işlemi tekrarlayalım Hazırladığımız ıspanak harcımızı dökelim Daha sonra tekrar ıslattığımız yufkamızla üstünü örtelim İşlemi tekrarlayalım
Dışarda bırakılan kenarları da içe kıvırıp üstüne sadece bir adet yufka ile tepsimizi örtelim
Böreğimizi bir bıçak yardımı ile dilimleyelim
Kalan harcımızın içine yumurta sarısını da ekleyerek dökelim
Üstüne çörek otu ve susam ile süsleyelim
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirelim
Herkese afiyet olsun
*1 kg ıspanak
*1 adet soğan
*Yarım kg lor peyniri
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı zeytinyağı
*5 veya 6 adet yufka
*2 tane yumurta
*Tuz
*Karbonat
*Karabiber
*Pul biber
*Çörek otu
*
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Yarım su bardağı zeytinyağını bir tavaya alalım ve küp küp doğranmış soğanlarımızı hafif pembeleşinceye kadar pişirelim
Temizlenmiş doğranmış ıspanaklarımızı tencerenize alalım pişirmeye devam edelim Ispanakları sirkeli suda 1 saat bekleterek yıkabilirsiniz
Tuz karabiber ve pul biberi de koyalım
Lor peyniri de içine ekledikten sonra ocağımızı altını kapatalım
Yufkaları ıslatmak için sosumuzu hazırlayalım; yarım su bardağı sıvı yağ, yoğurt, bir yumurta ve diğer yumurtanın da beyazını ekleyerek karıştıralım Karbonatı da ekleyelim
Yağladığımız tepsinizin altına bir adet yufka serelim kenarları tepsinin dışında bırakalım Daha sonra hazırladığımız sosla ıslattığımız bir adet yufkayı tepsimize serelim Bu işlemi tekrarlayalım Hazırladığımız ıspanak harcımızı dökelim Daha sonra tekrar ıslattığımız yufkamızla üstünü örtelim İşlemi tekrarlayalım
Dışarda bırakılan kenarları da içe kıvırıp üstüne sadece bir adet yufka ile tepsimizi örtelim
Böreğimizi bir bıçak yardımı ile dilimleyelim
Kalan harcımızın içine yumurta sarısını da ekleyerek dökelim
Üstüne çörek otu ve susam ile süsleyelim
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirelim
Herkese afiyet olsun