iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yufka
İçi için;
*1 kg ıspanak
*250 gram beyaz peynir
*2 tane büyük kuru soğan
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Bol malzemeli dışı çıtır içi yumuşacık doyurucu bir börek tarifim var hepinize
İlk olarak ıspanaklarımızı* yıkayıp doğrayalım, daha sonra tencereye 2 soğanı ince ince doğrayıp iyice kavuralım, daha sonra 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ekleyelim Şöyle bir çevirip ıspanaklarımızı da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim Peynirimizi bir kapta güzelce parçalayalım soğuyan ıspanaklı harcı peynirle birleştirelim
Sosunuz için yumurtayı çırpalım ve sıvı malzemelerin hepsini katıp iyice karıştırıp çok az tuz ilavesi yapalım
Bir yufkayı alıp yarısına hazırladığımız sostan fırça yardımıyla sürelim ardından yufkanın diğer yarsını zerine kapatalım D sekli verdiğimiz yufkamızın geniş tarafına iç harcımızdan eşit şekilde yayalım ve saralım Sardıktan sonra gül sekli verip tepsimizin ortasına yerleştirelim, diğer yufkalara da bu şekilde hazırlayıp tepsinin ortasına koyduğumuz yufkanın etrafına devam ederek çarşaf böreği gibi tepsimizze dizelim Kalan sosu tepsinin her yerine gelecek şekilde yayalım en 2 saat buz dolabında dinlendirelim ve pişireceğimiz zaman bir yumurta sarısına 3 yemek kaşığı sıvı yağ katıp iyice karıştırıp pişireceğimiz böreğin üzerine sürelim ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Miis gibi bir börek deneyeceklere şimdiden afiyet olsun )
*5 adet yufka
İçi için;
*1 kg ıspanak
*250 gram beyaz peynir
*2 tane büyük kuru soğan
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Bol malzemeli dışı çıtır içi yumuşacık doyurucu bir börek tarifim var hepinize
İlk olarak ıspanaklarımızı* yıkayıp doğrayalım, daha sonra tencereye 2 soğanı ince ince doğrayıp iyice kavuralım, daha sonra 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ekleyelim Şöyle bir çevirip ıspanaklarımızı da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim Peynirimizi bir kapta güzelce parçalayalım soğuyan ıspanaklı harcı peynirle birleştirelim
Sosunuz için yumurtayı çırpalım ve sıvı malzemelerin hepsini katıp iyice karıştırıp çok az tuz ilavesi yapalım
Bir yufkayı alıp yarısına hazırladığımız sostan fırça yardımıyla sürelim ardından yufkanın diğer yarsını zerine kapatalım D sekli verdiğimiz yufkamızın geniş tarafına iç harcımızdan eşit şekilde yayalım ve saralım Sardıktan sonra gül sekli verip tepsimizin ortasına yerleştirelim, diğer yufkalara da bu şekilde hazırlayıp tepsinin ortasına koyduğumuz yufkanın etrafına devam ederek çarşaf böreği gibi tepsimizze dizelim Kalan sosu tepsinin her yerine gelecek şekilde yayalım en 2 saat buz dolabında dinlendirelim ve pişireceğimiz zaman bir yumurta sarısına 3 yemek kaşığı sıvı yağ katıp iyice karıştırıp pişireceğimiz böreğin üzerine sürelim ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Miis gibi bir börek deneyeceklere şimdiden afiyet olsun )