iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*600 gram ıspanak
*1 tane soğan
*5 adet yufka
*Beyaz peynir
*Yarım su bardağı süt
*3 kepçe yoğurt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Susam
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Ispanaklar yıkanıp,doğranırSoğanlar yemeklik doğranarak zeytinyağında kavrulmaya bırakılırSolan soğanlara salça, tuz ve baharatlar eklenerek biraz kavrulup, ıspanaklar eklenirKarıştırılıp, kapağı kapatılır ve ıspanaklar solduktan sonra hazırlanan harç soğumaya bırakılırBu arada yoğurt, süt ve yağ bir kapta karıştırılır(Kıvamı çok sulu olmasın yoğurt daha yoğun olsun) Peynirler ezilirBen büyük boy kare borcam kullandım Borcam yağlandıktan sonra ilk yufka kenarları dışta kalacak şekilde borcama alınır ve yoğurtlu harca batırılıp, bir kat ıspanak bir kat peynir olarak devam edilir (Ben 2 kat ıspanak bir kat peynir olarak devam ettimIspanak tadını daha fazla seviyorum) Harç işi bittikten sonra kenarda kalan yufkalarda üzerine kapatılıp, kalan harçtan biraz sürüp, üzerine tekrar sıvı yağ sürülüp, susam dökülür Ben yumurta tadını sevmediğim için yağ kullanıyorum,isteyen yumurta kullanabilir 180 derecede altı üstü kızarıncaya dek pişiriyoruz
*600 gram ıspanak
*1 tane soğan
*5 adet yufka
*Beyaz peynir
*Yarım su bardağı süt
*3 kepçe yoğurt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Susam
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Ispanaklar yıkanıp,doğranırSoğanlar yemeklik doğranarak zeytinyağında kavrulmaya bırakılırSolan soğanlara salça, tuz ve baharatlar eklenerek biraz kavrulup, ıspanaklar eklenirKarıştırılıp, kapağı kapatılır ve ıspanaklar solduktan sonra hazırlanan harç soğumaya bırakılırBu arada yoğurt, süt ve yağ bir kapta karıştırılır(Kıvamı çok sulu olmasın yoğurt daha yoğun olsun) Peynirler ezilirBen büyük boy kare borcam kullandım Borcam yağlandıktan sonra ilk yufka kenarları dışta kalacak şekilde borcama alınır ve yoğurtlu harca batırılıp, bir kat ıspanak bir kat peynir olarak devam edilir (Ben 2 kat ıspanak bir kat peynir olarak devam ettimIspanak tadını daha fazla seviyorum) Harç işi bittikten sonra kenarda kalan yufkalarda üzerine kapatılıp, kalan harçtan biraz sürüp, üzerine tekrar sıvı yağ sürülüp, susam dökülür Ben yumurta tadını sevmediğim için yağ kullanıyorum,isteyen yumurta kullanabilir 180 derecede altı üstü kızarıncaya dek pişiriyoruz