iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Peynirli Gözlemeler Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
**1 Litre süt
**12 çay bardağı sıvı yağ
**Bir tutam tuz
**Gözleme miktarınıza göre un
**Bir çorba kaşığı dolusu yaş maya
**Yoğurt ( yoğurt şart değil ama ekmeğin parlak ve leziz yumuşak olmasında etkili oluyor )
İç Malzemesi;
**4 tane orta boy kuru soğan
**Sirkeli suda bekletilip tek tek yıkanmış ıspanak
**Peynir
Ispanaklı Peynirli Gözlemeler Tarifi Yapılışı İç malzeme hazırlanışı soğanlar sıvı yağ da güzel kavrulur Ispanağımızı salata yapar gibi ince veya zevkinize göre biraz kalın doğrayın Miktarına göre kavurduğunuz soğanın bir kısmını üzerine dökün ve elinizle iyice harman edin Kalan soğanın üzerine Peyniri rendeleyebilirsiniz İsterseniz maydanoz veya maydanozun yerine çok çok az ıspanak da kullanabilirsiniz
Sütümüzü ılıtırken mayayı içine bırakalım Derin bir kaba 34 su bardağı unu eleyelim Sütten önce tüm malzemeleri ekleyelim Biraz karıştırdıktan sonra sütü mayayla birlikte yavaş yavaş dökerek yoğuralım Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak Daha sonra ister on on beş dk dinlendirin isterseniz beze aldığınız sırada mayalansın Beze halindeyken güzel mayalanıyor
Avuç içi kadar bezeler alalım Bezeleri alırken bol bol un kullanmanız işinizi hızlandırır ve kolaylaştırır Daha sonra ilk bezeden açmaya başlayalım içi tartacak kadar kalın olsun Yuvarlak açtığımız hamurun bir tarafına isteğinize bağlı içi yayın diğer tarafı üzerine katlayın ve tüm bezelere aynı işlemleri yapın Gözlemenin büyüklüğünü pişireceğiniz tavaya veya sac a göre siz belirleyin Ocakta pişiriyorsanız orta ateşte pişirin
Afiyet olsun
**1 Litre süt
**12 çay bardağı sıvı yağ
**Bir tutam tuz
**Gözleme miktarınıza göre un
**Bir çorba kaşığı dolusu yaş maya
**Yoğurt ( yoğurt şart değil ama ekmeğin parlak ve leziz yumuşak olmasında etkili oluyor )
İç Malzemesi;
**4 tane orta boy kuru soğan
**Sirkeli suda bekletilip tek tek yıkanmış ıspanak
**Peynir
Ispanaklı Peynirli Gözlemeler Tarifi Yapılışı İç malzeme hazırlanışı soğanlar sıvı yağ da güzel kavrulur Ispanağımızı salata yapar gibi ince veya zevkinize göre biraz kalın doğrayın Miktarına göre kavurduğunuz soğanın bir kısmını üzerine dökün ve elinizle iyice harman edin Kalan soğanın üzerine Peyniri rendeleyebilirsiniz İsterseniz maydanoz veya maydanozun yerine çok çok az ıspanak da kullanabilirsiniz
Sütümüzü ılıtırken mayayı içine bırakalım Derin bir kaba 34 su bardağı unu eleyelim Sütten önce tüm malzemeleri ekleyelim Biraz karıştırdıktan sonra sütü mayayla birlikte yavaş yavaş dökerek yoğuralım Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak Daha sonra ister on on beş dk dinlendirin isterseniz beze aldığınız sırada mayalansın Beze halindeyken güzel mayalanıyor
Avuç içi kadar bezeler alalım Bezeleri alırken bol bol un kullanmanız işinizi hızlandırır ve kolaylaştırır Daha sonra ilk bezeden açmaya başlayalım içi tartacak kadar kalın olsun Yuvarlak açtığımız hamurun bir tarafına isteğinize bağlı içi yayın diğer tarafı üzerine katlayın ve tüm bezelere aynı işlemleri yapın Gözlemenin büyüklüğünü pişireceğiniz tavaya veya sac a göre siz belirleyin Ocakta pişiriyorsanız orta ateşte pişirin
Afiyet olsun