iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Peynirli Sac Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 Su Bardağı Un
*1 buçuk 2 su bardağı kadar Su
*1 Paket maya
*Tuz
İç Malzemesi;
*1 kilo temizlenmiş ıspanak
*Yarım kilo lor peynir
*2 Adet kuru soğan
*1 Yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı toz biber
Ispanaklı Peynirli Sac Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar sac böreği en sevdiğimdir hele ıspanaklıya bayılırım sizlere vereceğim tarifi denemenizi tavsiye ederim sevgilerle ?
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım geniş bir kaba unu koyalım ortasını açalım ,mayamızı koyalım tuzu serpelim göz kararı Yavaş yavaş suyumuzu dökelim ele çok yapışmayan yalnız çok yumuşak hamur elde edelim mayalanması için ılık ortamda 45 dk kadar bekletelim Hamur mayalanırken iç Malzemesini yapalım soğanları temizlenmiş ıspanağı ince ince doğrayalım ,geniş tavada önce soğanları sonra salçayı ve ıspanağı biraz kavuralım, tuzunu ve baharatları dökelim, tekrar kavuralım 5, 6 dk yeterlidir Altını kapatalım peyniri de ekleyelim Soğumaya bırakalım Daha sonra mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın incecik genişçe açın bir kenarına harçtan koyup iki ucu birleştirin sacı açın ısınsın Sacı olmayan geniş tava hazırlasın yağ dökmeyin Sacımıza koyun arkalı önlü pişirin pişen böreklere tereyağı veya sana yağı sürün, dilimleyin ve sıcakken servis edin afiyet olsun ?
Not; Dileyen sade peynirli veya patatesli de yapabilir
*6 Su Bardağı Un
*1 buçuk 2 su bardağı kadar Su
*1 Paket maya
*Tuz
İç Malzemesi;
*1 kilo temizlenmiş ıspanak
*Yarım kilo lor peynir
*2 Adet kuru soğan
*1 Yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı toz biber
Ispanaklı Peynirli Sac Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar sac böreği en sevdiğimdir hele ıspanaklıya bayılırım sizlere vereceğim tarifi denemenizi tavsiye ederim sevgilerle ?
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım geniş bir kaba unu koyalım ortasını açalım ,mayamızı koyalım tuzu serpelim göz kararı Yavaş yavaş suyumuzu dökelim ele çok yapışmayan yalnız çok yumuşak hamur elde edelim mayalanması için ılık ortamda 45 dk kadar bekletelim Hamur mayalanırken iç Malzemesini yapalım soğanları temizlenmiş ıspanağı ince ince doğrayalım ,geniş tavada önce soğanları sonra salçayı ve ıspanağı biraz kavuralım, tuzunu ve baharatları dökelim, tekrar kavuralım 5, 6 dk yeterlidir Altını kapatalım peyniri de ekleyelim Soğumaya bırakalım Daha sonra mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın incecik genişçe açın bir kenarına harçtan koyup iki ucu birleştirin sacı açın ısınsın Sacı olmayan geniş tava hazırlasın yağ dökmeyin Sacımıza koyun arkalı önlü pişirin pişen böreklere tereyağı veya sana yağı sürün, dilimleyin ve sıcakken servis edin afiyet olsun ?
Not; Dileyen sade peynirli veya patatesli de yapabilir