iltasyazilim
FD Üye
6 adet milföy hamuru Ispanak 150200 gr civarı 1 adet ufak soğan 1 adet yumurta 100 gr peynir (ben edam kullandım) 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz Susam Yarım çay bardağından az zeytinyağı Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Ispanaklar yarım litre suda tuz eklenerek haşlanır Soğanlar zeytinyağında kızartılır pembeleşen soğanlara pul biber ve suyu iyice süzülmüş ıspanaklar eklenip soldurulur Ispanak harcı yağı bir kaba süzdürülüp soğumaya alınır ve ıspanakların içine peynir rendesi eklenir Ayrılan yağın içerisine yumurta kırılıp çırpılır, milföylerin üzerine sürülmek için bekletilir Milföyler oklavayla biraz açılıp tam ortasına harç gelecek şekilde ince uzunlamasına sarılır ve bıçakla parçalara ayrılır Yağlı kağıda alınan böreklere yumurta sürülüp susamlanarak 180 derecedeki fırında 2025 dk pişirilir Afiyet olsun
Harç olarak dilediğiniz her şeyle yapabilirsiniz
wwwnefisyemektariflericom
Ispanaklar yarım litre suda tuz eklenerek haşlanır Soğanlar zeytinyağında kızartılır pembeleşen soğanlara pul biber ve suyu iyice süzülmüş ıspanaklar eklenip soldurulur Ispanak harcı yağı bir kaba süzdürülüp soğumaya alınır ve ıspanakların içine peynir rendesi eklenir Ayrılan yağın içerisine yumurta kırılıp çırpılır, milföylerin üzerine sürülmek için bekletilir Milföyler oklavayla biraz açılıp tam ortasına harç gelecek şekilde ince uzunlamasına sarılır ve bıçakla parçalara ayrılır Yağlı kağıda alınan böreklere yumurta sürülüp susamlanarak 180 derecedeki fırında 2025 dk pişirilir Afiyet olsun
Harç olarak dilediğiniz her şeyle yapabilirsiniz
wwwnefisyemektariflericom
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.