iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Rulo Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*500 gram ıspanak
*2 yemek kaşığı un
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
*12 (yarım) çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
İçi için:
*4 adet közlenmiş biber
*300 gram süzme yoğurt
*200 gram labne peyniri
*2 diş sarımsak
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
*
Ispanaklı Rulo Tarifi Yapılışı Bol suda yıkayıp kalın sap ve kök kısımlarını kestiğiniz ıspanakları kaynar suda, kısa sürede haşlayın Soğuduktan sonra mutfak robotunda çekerek püre haline getirin
Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayırın Yumurta aklarını mikser yardımıyla hızlı devirde 34 dakika çırpıp kabartın
Yumurta sarıları, un, tuz, karabiber ve haşlanmış ıspanakları ayrı bir kapta karıştırın
Köpük köpük olan yumurta beyazlarını ıspanaklı karışıma katıp bir spatula yardımıyla alttan üste doğru hafifçe karıştırın
Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine aktardığınız ıspanaklı harcı, ince bir kat halinde yayın Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1520 dakika kadar pişirin
İç harcı için; sarımsakları ezin, süzme yoğurt ve labne peyniriyle birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın Közlenmiş biberleri uzun ince şeritler halinde kesin
Fırından çıkardığınız ıspanaklı tuzlu keki, fırın kağıdı ile rulo yapıp bekletin, soğuyunca
Ispanaklı kek üzerine hazırladığınız iç harcı kalın bir kat halinde yayın Kenar kısmında küçük bir pay bırakıp közlenmiş kırmızı biberleri uzunlamasına dizin Tekrar yağlı kağıdında yardımıyla sıkı bir rulo şeklinde sarıp soğuması için buzdolabına kaldırın Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz
*4 adet yumurta
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*500 gram ıspanak
*2 yemek kaşığı un
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
*12 (yarım) çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
İçi için:
*4 adet közlenmiş biber
*300 gram süzme yoğurt
*200 gram labne peyniri
*2 diş sarımsak
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
*
Ispanaklı Rulo Tarifi Yapılışı Bol suda yıkayıp kalın sap ve kök kısımlarını kestiğiniz ıspanakları kaynar suda, kısa sürede haşlayın Soğuduktan sonra mutfak robotunda çekerek püre haline getirin
Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayırın Yumurta aklarını mikser yardımıyla hızlı devirde 34 dakika çırpıp kabartın
Yumurta sarıları, un, tuz, karabiber ve haşlanmış ıspanakları ayrı bir kapta karıştırın
Köpük köpük olan yumurta beyazlarını ıspanaklı karışıma katıp bir spatula yardımıyla alttan üste doğru hafifçe karıştırın
Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine aktardığınız ıspanaklı harcı, ince bir kat halinde yayın Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1520 dakika kadar pişirin
İç harcı için; sarımsakları ezin, süzme yoğurt ve labne peyniriyle birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın Közlenmiş biberleri uzun ince şeritler halinde kesin
Fırından çıkardığınız ıspanaklı tuzlu keki, fırın kağıdı ile rulo yapıp bekletin, soğuyunca
Ispanaklı kek üzerine hazırladığınız iç harcı kalın bir kat halinde yayın Kenar kısmında küçük bir pay bırakıp közlenmiş kırmızı biberleri uzunlamasına dizin Tekrar yağlı kağıdında yardımıyla sıkı bir rulo şeklinde sarıp soğuması için buzdolabına kaldırın Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz