iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*56 yaprak ıspanak
*1 çay bardağı süt
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*2 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Muhallebisi için;
*3 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağından fazla şeker şeker kadar un ve nişasta karışımı
*1 çorba kaşığı margarin
Islatmak için,
*Yarım çay bardağı süt
*1 çay kaşığı granül kahve
Ispanaklı Tart Kek Tarifi Yapılışı Herkese selamlar Çok az malzemeyle hafif bir tarif paylaşmak istedim Gerçi benimki biraz aceleye geldi ama siz daha şık bir şekilde sunabilirsiniz
1
*İlk önce ıspanaklar haşlanıp suyu süzülür, sıvı yağ ve sütle birlikte blender den geçirilir
*Klasik kek prosüdürünü takip ederek keki yapılır
*Yağlanmış kalıba döküp 150 derecede en fazla 20 dakika pişirilir Herkesin fırını farklı benim 17 dakikada pişti En garanti yöntem kürdan testi tabiki
*Muhallebisi için yağ hariç bütün malzemeler karıştıra karıştıra pişirilir Ocağın altı kapatılır
*Margarinde ilave edip karıştırılır Soğurken ara ara karıştırın ki kabuklanmasın ve özleşsin
*Kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca süt ve kahve karışımı ile fırçayla ıslatılıp muhallebi dökülür
*Kekinizi fazlaca pişirip sertleşitiyse süt miktarını arttırabilirsiniz
*Benim kekim çok yumuşak olduğu için muhallebi yapışacak kadar ıslattım
*İstediğiniz gibi süsleyip servis yapmak size kalmış Biz tarçınlı seviyoruz Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*56 yaprak ıspanak
*1 çay bardağı süt
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*2 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Muhallebisi için;
*3 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağından fazla şeker şeker kadar un ve nişasta karışımı
*1 çorba kaşığı margarin
Islatmak için,
*Yarım çay bardağı süt
*1 çay kaşığı granül kahve
Ispanaklı Tart Kek Tarifi Yapılışı Herkese selamlar Çok az malzemeyle hafif bir tarif paylaşmak istedim Gerçi benimki biraz aceleye geldi ama siz daha şık bir şekilde sunabilirsiniz
1
*İlk önce ıspanaklar haşlanıp suyu süzülür, sıvı yağ ve sütle birlikte blender den geçirilir
*Klasik kek prosüdürünü takip ederek keki yapılır
*Yağlanmış kalıba döküp 150 derecede en fazla 20 dakika pişirilir Herkesin fırını farklı benim 17 dakikada pişti En garanti yöntem kürdan testi tabiki
*Muhallebisi için yağ hariç bütün malzemeler karıştıra karıştıra pişirilir Ocağın altı kapatılır
*Margarinde ilave edip karıştırılır Soğurken ara ara karıştırın ki kabuklanmasın ve özleşsin
*Kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca süt ve kahve karışımı ile fırçayla ıslatılıp muhallebi dökülür
*Kekinizi fazlaca pişirip sertleşitiyse süt miktarını arttırabilirsiniz
*Benim kekim çok yumuşak olduğu için muhallebi yapışacak kadar ıslattım
*İstediğiniz gibi süsleyip servis yapmak size kalmış Biz tarçınlı seviyoruz Afiyet olsun