iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*400 gram lor
*2 küçük demet ıspanak
*1 büyük kuru soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (Soğanı kavurmak için)
*Tuz
Sos için:
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 küçük yumurta
Üzeri için:
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta sarısı
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Susam
*Çörek otu
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak ıspanakları temizleyip doğrayın, avucunuzda suyunu sıkarak geniş bir kaba alın
*Bir tencereye sıvı yağ koyarak yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve biber salçasını kavurun, ılındıktan sonra ıspanakların üzerine boşaltın
*Loru ve tuzu da ilave edip güzelce harmanlayın
*Sos malzemelerini de bir kasede çırparak hazırlayın
*Tepsiyi yağlayarak ilk yufkayı kenarlarından sarkıtarak serin (diğer katları tepsiden sarkıtmadan keserek sadece tepsinin içine yerleştirin) her kata sos sürerek 2kat hazırlayın
*2 katı soslama dan ıspanaklı içten serpiştirin
*Tekrardan her katını soslayarak 2 kat yufka ve ıspanak şeklinde böreği tamamlayın
*Toplamda 12 kat oluyor ve 2 katına ıspanak koymuş oluyorsunuz
*Daha öncede belirttiğim gibi ıspanaklı kata sos sürmüyoruz
*Üzeri için olan malzemeleri susam, çörek otu hariç bir kasede çırpıp her yerine sürün son olarak susam ve çörek otu serpiştirin
*Bıçakla ortasından boydan boya keselim
*180 dereceli fırına verin
*Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra dilediğiniz gibi kesip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun ???
*6 adet yufka
*400 gram lor
*2 küçük demet ıspanak
*1 büyük kuru soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (Soğanı kavurmak için)
*Tuz
Sos için:
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 küçük yumurta
Üzeri için:
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta sarısı
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Susam
*Çörek otu
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak ıspanakları temizleyip doğrayın, avucunuzda suyunu sıkarak geniş bir kaba alın
*Bir tencereye sıvı yağ koyarak yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve biber salçasını kavurun, ılındıktan sonra ıspanakların üzerine boşaltın
*Loru ve tuzu da ilave edip güzelce harmanlayın
*Sos malzemelerini de bir kasede çırparak hazırlayın
*Tepsiyi yağlayarak ilk yufkayı kenarlarından sarkıtarak serin (diğer katları tepsiden sarkıtmadan keserek sadece tepsinin içine yerleştirin) her kata sos sürerek 2kat hazırlayın
*2 katı soslama dan ıspanaklı içten serpiştirin
*Tekrardan her katını soslayarak 2 kat yufka ve ıspanak şeklinde böreği tamamlayın
*Toplamda 12 kat oluyor ve 2 katına ıspanak koymuş oluyorsunuz
*Daha öncede belirttiğim gibi ıspanaklı kata sos sürmüyoruz
*Üzeri için olan malzemeleri susam, çörek otu hariç bir kasede çırpıp her yerine sürün son olarak susam ve çörek otu serpiştirin
*Bıçakla ortasından boydan boya keselim
*180 dereceli fırına verin
*Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra dilediğiniz gibi kesip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun ???