iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 yufka
İç harcı;
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 adet ince doğranmış soğan
*12 kilo ıspanak
*Tuz
*1 çay kaşığı pul biber
Aralara;
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Susam
*Çörek otu
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Önce iç harcı hazırlayıp soğumasını sağlıyoruz Soğanları olabildiğince ince doğrayıp sıvı yağ ve tuz ekleyerek eriyene kadar kavuruyoruz Üzerine temizlenmiş ve doğradığımız ıspanakları koyup yüksek ateşte pişmesini sağlıyoruz Su salarsa çekmesini sağlıyoruz Bir kenara alıp pul biberini de katıp soğutuyoruz Tepsimizi sıvı yağ ile yağılıyoruz Yufkaları ortadan koparıp yarım yufkayı tepsimize seriyoruz Araya sıvı yağ döküp her yerine yayıyoruz, ikici yarımı üzerine serip sıvı yağ döküp her yerine sürüyoruz Üzerine iç harcın 13 ünü yayarak döküyoruz Yine yarım yufka yağ ve ıspanak içi yine aynı bir işlem en son da iki yarım yufkayı iç harcı koymadan aralara sıvı yağ dökerek yayıyoruz En üste de yumurta, yağ ve yoğurt karışımını döküp susam ve çörek otunu her yerine yayıyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 3035 dakika pişiriyoruz İlk sıcağı çıkınca dilimleyip servis ediyoruz Afiyet olsun
*3 yufka
İç harcı;
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 adet ince doğranmış soğan
*12 kilo ıspanak
*Tuz
*1 çay kaşığı pul biber
Aralara;
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Susam
*Çörek otu
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Önce iç harcı hazırlayıp soğumasını sağlıyoruz Soğanları olabildiğince ince doğrayıp sıvı yağ ve tuz ekleyerek eriyene kadar kavuruyoruz Üzerine temizlenmiş ve doğradığımız ıspanakları koyup yüksek ateşte pişmesini sağlıyoruz Su salarsa çekmesini sağlıyoruz Bir kenara alıp pul biberini de katıp soğutuyoruz Tepsimizi sıvı yağ ile yağılıyoruz Yufkaları ortadan koparıp yarım yufkayı tepsimize seriyoruz Araya sıvı yağ döküp her yerine yayıyoruz, ikici yarımı üzerine serip sıvı yağ döküp her yerine sürüyoruz Üzerine iç harcın 13 ünü yayarak döküyoruz Yine yarım yufka yağ ve ıspanak içi yine aynı bir işlem en son da iki yarım yufkayı iç harcı koymadan aralara sıvı yağ dökerek yayıyoruz En üste de yumurta, yağ ve yoğurt karışımını döküp susam ve çörek otunu her yerine yayıyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 3035 dakika pişiriyoruz İlk sıcağı çıkınca dilimleyip servis ediyoruz Afiyet olsun