Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Turta

Ispanaklı Turta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
300 gr dondurulmuş (veya yarım kilo taze ıspanak)
1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
450 gr dondurulmuş milföy hamuru
50 gr parmezan peyniri (veya eski kaşar)
100 gr tuzsuz lor peyniri
2 çorbakaşığı zeytinyağı
yarım su bardağı prinç
1 su bardağı süt
1 diş sarımsak
1 yumurta
tuz, karabiber

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Bir kapta, bir bardak suyu ve bir bardak sütü bir tutam tuzla beraber kaynatın İçine pirinci katıp kaynatmaya devam edin Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika süreyle haşlayın Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin Süzdükten sonra bir kaba tersyüz edin
Taze ıspanağı ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra (dondurulmuş ıspanağı çözdükten sonra) tuzlu suda haşlayın Süzüp sıktıntan sonra irice kıyın İki çorbakaşığı zeytinyağı, bir çorbakaşığı tereyağı (veya margarine) ve bir diş sarımsağa ıspanağı ilave edin 4 dakika kadar pişirin
Ispanağı, tuzsuz lor peyniri, 50 gr parmezan ya da eski kasar, yumurta ve üç çorbakaşığı zeytinyağı ile birlikte pirince katın Tuzlayıp biberleyin Çözülmüş milföy hamurundan iki yuvarlak pazı açın Birinin diğerinden daha büyük olmasına özen gösterin
Çapı 2224 cm olan bir kalıbı yağlayın Dibini ve çeperlerini yağladıktan sonra büyükçe açtığınız yufkayla ile kaplayın
Karışımı boşaltın, ikinci yufkayı üstüne kapatın Çevresine hamurdan bir kordon yapın Yüzeyini bir çatalla deldikten sonra 170 derecelik fırında 60 dakika kadar bırakın
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,153Kullanıcılar
hxhdbdbsbdzbSon üye
Üst Alt