iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Ve Yeşil Soğanlı Hitap (Gözleme) Tarifi İçin Malzemeler
*2 demet taze ıspanak
*2 deste yeşil soğan
*Tuz, kırmızıbiber
*Sıvı yağ
Hamuru için:
*Yaklaşık 5 kase un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
Ispanaklı Ve Yeşil Soğanlı Hitap (Gözleme) Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurunuzu yoğuralım Ele yapışmayan özlü bir hamur elde edelim Hamuru bir köşeye alalım Ispanak ve soğanları temizleyip sirkeli suda bekletelim İyice temizlensin Daha sonra yeşilliklerimizi küçük küçük doğrayalım Büyük bir tabağa alalım Derin bir tavada bol miktarda yağı ısıtalım* Yağı alıp yeşilliklerin üzerine dökelim Üzerine döktüğümüz yağdan cos sesi gelsin Tuz ve kırmızıbiber ekleyip karıştıralım Harcımızı soğuk bir yere alıp soğutalımİyice soğuması gerekiyor İçimiz soğurken hamurdan parça alıp beze yapalım Oklavayla pasta tabağı büyüklüğünde açalım İç harcımızı koyup yarım ay şeklinde kapatalım Kenardaki fazla hamuru keselim Yanmaz tavada arkalı önlü pişirelim İsterseniz üzerine tereyağı sürüp servis yapabilirsiniz
*2 demet taze ıspanak
*2 deste yeşil soğan
*Tuz, kırmızıbiber
*Sıvı yağ
Hamuru için:
*Yaklaşık 5 kase un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
Ispanaklı Ve Yeşil Soğanlı Hitap (Gözleme) Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurunuzu yoğuralım Ele yapışmayan özlü bir hamur elde edelim Hamuru bir köşeye alalım Ispanak ve soğanları temizleyip sirkeli suda bekletelim İyice temizlensin Daha sonra yeşilliklerimizi küçük küçük doğrayalım Büyük bir tabağa alalım Derin bir tavada bol miktarda yağı ısıtalım* Yağı alıp yeşilliklerin üzerine dökelim Üzerine döktüğümüz yağdan cos sesi gelsin Tuz ve kırmızıbiber ekleyip karıştıralım Harcımızı soğuk bir yere alıp soğutalımİyice soğuması gerekiyor İçimiz soğurken hamurdan parça alıp beze yapalım Oklavayla pasta tabağı büyüklüğünde açalım İç harcımızı koyup yarım ay şeklinde kapatalım Kenardaki fazla hamuru keselim Yanmaz tavada arkalı önlü pişirelim İsterseniz üzerine tereyağı sürüp servis yapabilirsiniz