iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Yaş Pastam Tarifi İçin Malzemeler Kek malzemeleri
*8 9 dal ıspanak yaprağı
*3 yumurta
*1,5 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*2 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un
*Çilek, muz
*Hazır pandispanya kakaolu
Muhallebi
*3 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket sıvı kırma
Dış kırması için
*Hazır pasta kreması
Ispanaklı Yaş Pastam Tarifi Yapılışı
1
*Önce keki hazırlıyoruz
*Önce şeker ve yumurta mikser le çırpıyoruz
*İyice beyazlaşana kadar sonra süt ,sıvı yağ ,un, vanilya kabartma tozu ekliyoruz ve kaşıkla karıştırıyoruz
*Sonra ıspanak püresini ekliyoruz ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin muhallebi için süt un nişasta şeker tencere de karıştırın
*Ve ocak ta pişirin pişmeye yakın tereyağ ve vanilya ekliyoruz
*2 dakika karıştırıyoruz
*Ocaktan alıyoruz muhallebi ilk sıcaklığı çıktıkdan sonra sıvı kırmayı ekliyoruz
*Karıştırın
*Önce hazır pandispanya keki en altına koyuyoruz
*Sonra muhallebi ve küp küp doğranmış meyveler serpiyoruz
*Sonra ıspanaklı keki ikinci katına sonra yine muhallebi ve meyve sonra kakaolu kek sonra hazır kırma en üstüne sürüyoruz
*Sonra dolapta bekletiyoruz
*2 saat eğer vaktiniz varsa bir gece bekletiyoruz
*Dolaptan çıkarıp kelepçe hı çıkarıp kalan kremayı da etrafında sürüyoruz
*Sonra önceden mikserden geçirdiğimiz kek parçaları pastanın üstüne serpiyoruz ve çilek serpiyoruz ve istediğiniz gibi servis ediyoruz
*8 9 dal ıspanak yaprağı
*3 yumurta
*1,5 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*2 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un
*Çilek, muz
*Hazır pandispanya kakaolu
Muhallebi
*3 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket sıvı kırma
Dış kırması için
*Hazır pasta kreması
Ispanaklı Yaş Pastam Tarifi Yapılışı
1
*Önce keki hazırlıyoruz
*Önce şeker ve yumurta mikser le çırpıyoruz
*İyice beyazlaşana kadar sonra süt ,sıvı yağ ,un, vanilya kabartma tozu ekliyoruz ve kaşıkla karıştırıyoruz
*Sonra ıspanak püresini ekliyoruz ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin muhallebi için süt un nişasta şeker tencere de karıştırın
*Ve ocak ta pişirin pişmeye yakın tereyağ ve vanilya ekliyoruz
*2 dakika karıştırıyoruz
*Ocaktan alıyoruz muhallebi ilk sıcaklığı çıktıkdan sonra sıvı kırmayı ekliyoruz
*Karıştırın
*Önce hazır pandispanya keki en altına koyuyoruz
*Sonra muhallebi ve küp küp doğranmış meyveler serpiyoruz
*Sonra ıspanaklı keki ikinci katına sonra yine muhallebi ve meyve sonra kakaolu kek sonra hazır kırma en üstüne sürüyoruz
*Sonra dolapta bekletiyoruz
*2 saat eğer vaktiniz varsa bir gece bekletiyoruz
*Dolaptan çıkarıp kelepçe hı çıkarıp kalan kremayı da etrafında sürüyoruz
*Sonra önceden mikserden geçirdiğimiz kek parçaları pastanın üstüne serpiyoruz ve çilek serpiyoruz ve istediğiniz gibi servis ediyoruz