iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
6 yufka
Yarım kilo ıspanak
6 adet orta boy havuç
150 gram pastırma
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
tuz karabiber
Yapılışı
Yarım kilo ıspanagın yapraklarını ayıklayıp yıkıyoruzİnce şekilde kıyıp bir kenara bırakıyoruz
Havuçları rendeleyip herhangi bir tavada 2 yemek kaşığı yağ ile soteliyoruz yumuşayıncaya kadarYumuşayınca içine yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber ekliyip harmanlıyoruz ve ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz
Masanın üstüne yufkaları düz bir şekilde yayıyoruz yalnız tek bir yufkayı yayıyoruzZeytinyağ ve süt ile ıslatıyoruz ardından ikinci yufkayı koyuyoruz onuda aynı şekilde tekrarlıyoruzDoğradığımı ıspanak yapraklarını yufkanın tümüne serpiyoruz Ardından üçüncü yufka seriliyor tekrar yağ ve süt ile ıslatılıyorDördüncü yufka ile devam ediyoruz bunun üzerine sotelediğimiz havuç rendesini yayıyoruzYaydıktan sonra beşinci yufkayı koyuyoruz tekrardan bunada yağ ve süt ile ıslatıp pastırmaları sıralıyoruz ((Tabiki tercihen hindi pastırma olabilir veya haşlanmış göğüs eti didiklenerek ince ince tuz ile kararbiber karaşımı da olabilir)) Ama bu böreğe lezzet veren pastırmadır Son yufkayıda üstüne kapatıp onu da yağ ve sütle ıslatıyoruz Yaydığımız yufkayı hepsini rulo haline getiyoruz Ortadan ikiye bölüyoruz Dikkatlice bakarsanız rulonun 3 renk aldıgını görüceksinizYağlanmış fırın tepsisine bu ruloları yerleştiriyoruz ve üzerine ilk önce yağ sonra yumurta sarısını sürüp 200 derece de fırına veriyoruz 30 yada 35 dk pişme süresi vardır
NOT: Her fırında farklı sürede pişer ona göre ayar yapmanız lazım
AFFİİİİİYEEEEETTT OLSUN
Bakalım becerikli olanları görüceeeez
6 yufka
Yarım kilo ıspanak
6 adet orta boy havuç
150 gram pastırma
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
tuz karabiber
Yapılışı
Yarım kilo ıspanagın yapraklarını ayıklayıp yıkıyoruzİnce şekilde kıyıp bir kenara bırakıyoruz
Havuçları rendeleyip herhangi bir tavada 2 yemek kaşığı yağ ile soteliyoruz yumuşayıncaya kadarYumuşayınca içine yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber ekliyip harmanlıyoruz ve ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz
Masanın üstüne yufkaları düz bir şekilde yayıyoruz yalnız tek bir yufkayı yayıyoruzZeytinyağ ve süt ile ıslatıyoruz ardından ikinci yufkayı koyuyoruz onuda aynı şekilde tekrarlıyoruzDoğradığımı ıspanak yapraklarını yufkanın tümüne serpiyoruz Ardından üçüncü yufka seriliyor tekrar yağ ve süt ile ıslatılıyorDördüncü yufka ile devam ediyoruz bunun üzerine sotelediğimiz havuç rendesini yayıyoruzYaydıktan sonra beşinci yufkayı koyuyoruz tekrardan bunada yağ ve süt ile ıslatıp pastırmaları sıralıyoruz ((Tabiki tercihen hindi pastırma olabilir veya haşlanmış göğüs eti didiklenerek ince ince tuz ile kararbiber karaşımı da olabilir)) Ama bu böreğe lezzet veren pastırmadır Son yufkayıda üstüne kapatıp onu da yağ ve sütle ıslatıyoruz Yaydığımız yufkayı hepsini rulo haline getiyoruz Ortadan ikiye bölüyoruz Dikkatlice bakarsanız rulonun 3 renk aldıgını görüceksinizYağlanmış fırın tepsisine bu ruloları yerleştiriyoruz ve üzerine ilk önce yağ sonra yumurta sarısını sürüp 200 derece de fırına veriyoruz 30 yada 35 dk pişme süresi vardır
NOT: Her fırında farklı sürede pişer ona göre ayar yapmanız lazım
AFFİİİİİYEEEEETTT OLSUN
Bakalım becerikli olanları görüceeeez