iltasyazilim
FD Üye
Başlıca İspanyol Yemekleri
İspanyolların En Tanıdık Yemekleri
İspanyol mutfağı yemek ve baharat konusunda epeyce zengindir İşte bu yemeklerden en bilinenleri;
Tortilla: Tortilla, patatesli omlettir Basitçe hazırlanabilecek bir İspanyol yemeklerinden biridir Patatesler minik minik doğranır İsteyenler küçük doğranmış soğan da ekleyebilirler Patatesler adamakıllı yumuşadıktan daha sonra bir kapta çırpılan yumurtalar da üstüne eklenir ve arkalı önlü uygun bir şekilde pişirilir
Gazpacho: İspanyol yemeklerinin en meşhurlarından biridir Soğuk bir çorbadır Taze bıkkın domates suyu, biber, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, bol sarımsak ve salatalık kullanılarak yapılır İsteğe kadar içine buz atılabilir
Tapas: Tapas, İspanyol mezelerine verilen genel isimdir Sardalyalı avakado, çeşitli paella, peynir, zeytin ve jambon, ekmek dilimi üstünde peynir ve domates, chorizo (salçalı sucuk), haşlanmış karides gibi yiyeceklerin minik porsiyonlarda servis edilmesidir
Arroz con leche: Sütlaç gibi pirinç ve sütle hazırlanan üzeri tarçınla süslenip servis edilen geleneksel bir tatlı türüdür
Paella: Paella, içinde çokça deniz ürünü yer alan geleneksel bir İspanyol yemeğidir İçinde arzuya tarafından sebze, tavuk eti, jambon ya da dana eti de olabilir Asıl malzemesi pirinçtir *
İspanyolların En Tanıdık Yemekleri
İspanyol mutfağı yemek ve baharat konusunda epeyce zengindir İşte bu yemeklerden en bilinenleri;
Tortilla: Tortilla, patatesli omlettir Basitçe hazırlanabilecek bir İspanyol yemeklerinden biridir Patatesler minik minik doğranır İsteyenler küçük doğranmış soğan da ekleyebilirler Patatesler adamakıllı yumuşadıktan daha sonra bir kapta çırpılan yumurtalar da üstüne eklenir ve arkalı önlü uygun bir şekilde pişirilir
Gazpacho: İspanyol yemeklerinin en meşhurlarından biridir Soğuk bir çorbadır Taze bıkkın domates suyu, biber, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, bol sarımsak ve salatalık kullanılarak yapılır İsteğe kadar içine buz atılabilir
Tapas: Tapas, İspanyol mezelerine verilen genel isimdir Sardalyalı avakado, çeşitli paella, peynir, zeytin ve jambon, ekmek dilimi üstünde peynir ve domates, chorizo (salçalı sucuk), haşlanmış karides gibi yiyeceklerin minik porsiyonlarda servis edilmesidir
Arroz con leche: Sütlaç gibi pirinç ve sütle hazırlanan üzeri tarçınla süslenip servis edilen geleneksel bir tatlı türüdür
Paella: Paella, içinde çokça deniz ürünü yer alan geleneksel bir İspanyol yemeğidir İçinde arzuya tarafından sebze, tavuk eti, jambon ya da dana eti de olabilir Asıl malzemesi pirinçtir *