Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İsrailoğulları hakkında ayetler

0
202

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetlerimi hatırlayın, bana verdiğiniz sozu yerine getirin ki, ben de size vadettiklerimi vereyim Yalnızca benden korkun
Bakara : 40

Vaktiyle biz, İsrailoğullarından: Yalnızca Allah'a kulluk edeceksiniz, anababaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz diye soz almış ve «İnsanlara guzel soz soyleyin, namazı kılın, zekatı verin» diye de emretmiştik Sonunda azınız mustesna, yuz cevirerek donup gittiniz
Bakara : 83

Suleyman'ın hukumranlığı hakkında onlar, şeytanların uydurup soylediklerine tabi oldular Halbuki Suleyman buyu yapıp kafir olmadı Lakin şeytanlar kafir oldular Cunku insanlara sihri ve Babil'de Harut ile Marut isimli iki meleğe indirileni oğretiyorlardı Halbuki o iki melek, herkese: Biz ancak imtihan icin gonderildik, sakın yanlış inanıp da kafir olmayasınız, demeden hic kimseye (sihir ilmini) oğretmezlerdi Onlar, o iki melekden, karı ile koca arasını acacak şeyleri oğreniyorlardı Oysa buyuculer, Allah'ın izni olmadan hic kimseye zarar veremezler Onlar, kendilerine fayda vereni değil de zarar vereni oğrenirler Sihri satın alanların (ona inanıp para verenlerin) ahiretten nasibi olmadığını cok iyi bilmektedirler Karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kotudur! Keşke bunu anlasalardı!
Bakara : 102

Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve sizi (bir zamanlar) cumle aleme ustun kılmış olduğumu hatırlayın
Bakara : 122

İsrailoğullarına sor ki kendilerine nice apacık mucizeler verdik Kim mucizeler kendisine geldikten sonra Allah'ın nimetini (ayetlerini) değiştirirse bilsin ki Allah'ın azabı şiddetlidir
Bakara : 211

Musa'dan sonra, Beni İsrail'den ileri gelen kimseleri gormedin mi? Kendilerine gonderilmiş bir peygambere: «Bize bir hukumdar gonder ki (onun komutasında) Allah yolunda savaşalım» demişlerdi «Ya size savaş yazılır da savaşmazsanız?» dedi «Yurtlarımızdan cıkarılmış, cocuklarımızdan uzaklaştırılmış olduğumuz halde Allah yolunda neden savaşmayalım?» dediler Kendilerine savaş yazılınca, iclerinden pek azı haric, geri donup kactılar Allah zalimleri iyi bilir
Bakara : 246

Tevrat'ın indirilmesinden once, İsrail'in (Ya'kub'un) kendisine haram kıldıkları dışında, yiyeceğin her turlusu İsrailoğullarına helal idi De ki: Eğer doğru sozlu iseniz, o zaman Tevrat'ı getirip onu okuyun
Ali İmran : 93

Andolsun ki Allah, İsrailoğullarından soz almıştı (Kefil olarak) iclerinden on iki de başkan gondermiştik Allah onlara şoyle demişti: Ben sizinle beraberim Eğer namazı dosdoğru kılar, zekatı verir, peygamberlerime inanır, onları desteklerseniz ve Allah'a guzel borc verirseniz (ihtiyacı olanlara Allah rızası icin faizsiz borc verirseniz) andolsun ki sizin gunahlarınızı orterim ve sizi, zemininden ırmaklar akan cennetlere sokarım Bundan sonra sizden kim inkar yolunu tutarsa doğru yoldan sapmış olur
Maide : 12

İşte bu yuzdendir ki İsrailoğulları'na şoyle yazmıştık: Kim, bir cana veya yeryuzunde bozgunculuk cıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa butun insanları oldurmuş gibi olur Her kim bir canı kurtarırsa butun insanları kurtarmış gibi olur Peygamberlerimiz onlara apacık deliller getirdiler; ama bundan sonra da onlardan coğu yine yeryuzunde aşırı gitmektedirler
Maide : 32

Andolsun ki İsrailoğullarının sağlam sozunu aldık ve onlara peygamberler gonderdik Ne zaman bir peygamber onlara nefislerinin arzu etmediğini (ilahi hukumleri) getirdi ise bir kısmını yalanladılar, bir kısmını da oldurduler
Maide : 70

Andolsun ki «Allah, kesinlikle Meryem oğlu Mesih'tir» diyenler kafir olmuşlardır Halbuki Mesih «Ey İsrailoğulları! Rabbim ve Rabbiniz olan Allah'a kulluk ediniz Biliniz ki kim Allah'a ortak koşarsa muhakkak Allah ona cenneti haram kılar; artık onun yeri ateştir ve zalimler icin yardımcılar yoktur» demişti
Maide : 72

Allah o zaman şoyle diyecek: «Ey Meryem oğlu İsa! Sana ve annene (verdiğim) nimetimi hatırla! Hani seni mukaddes ruh (Cebrail) ile desteklemiştim; (bu sayede) sen beşikte iken de yetişkin cağında da insanlarla konuşuyordun Sana kitabı (okuyup yazmayı), hikmeti, Tevrat ve İncil'i oğretmiştim Benim iznimle camurdan, kuş şeklinde bir şey yapıyordun da ona ufluyordun, hemen benim iznimle o bir kuş oluyordu Yine benim iznimle anadan doğma koru ve alacalıyı iyileştiriyordun Oluleri benim iznimle (hayata) cıkarıyordun Hani İsrailoğullarını (seni oldurmekten) engellemiştim; kendilerine apacık deliller (mucizeler) getirdiğin zaman iclerinden inkar edenler, «Bu, apacık bir sihirden başka bir şey değildir» demişlerdi
Maide : 110

Biz, Kitap'ta İsrailoğullarına: Sizler, yeryuzunde iki defa fesat cıkaracaksınız ve azgınlık derecesinde bir kibre kapılacaksınız, diye bildirdik
İsra : 4

Andolsun biz, Musa'ya acık acık dokuz ayet verdik Haydi İsrailoğullarına sor Musa onlara geldiğinde Firavun ona, «Ey Musa! dedi, senin buyulenmiş olduğunu sanıyorum!»
İsra : 101

Arkasından da İsrailoğullarına: «O topraklarda oturun! Ahiret vadi tahakkuk edince, hepinizi toplayıp bir araya getireceğiz» dedik
İsra : 104

Beni İsrail bilginlerinin onu bilmesi, onlar icin bir delil değil midir?
Şuara : 197

Doğrusu bu Kur'an, İsrailoğullarına, hakkında ihtilaf edegeldikleri şeylerin pek coğunu anlatmaktadır
Neml : 76

Andolsun biz Musa'ya Kitap verdik, (ResUlum!) sen ona kavuşacağından şuphe etme ve onu İsrailoğullarına hidayet rehberi kıldık
Secde : 23

Andolsun ki biz, İsrailoğullarına Kitap, hukum ve peygamberlik verdik Onları guzel rızıklarla besledik ve onları dunyalara ustun kıldık
Casiye : 16

Din konusunda onlara acık deliller verdik Ama onlar kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki cekememezlik yuzunden ayrılığa duştuler Şuphesiz Rabbin, ayrılığa duştukleri şeyler hakkında kıyamet gunu aralarında hukum verecektir
Casiye : 17

De ki: Hic duşundunuz mu; şayet bu, Allah katından ise ve siz onu inkar etmişseniz, İsrailoğullarından bir şahit de bunun benzerini gorup inandığı halde siz yine de buyukluk taslamışsanız (haksızlık etmiş olmaz mısınız)? Şuphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğru yola iletmez
Ahkaf : 10