İştahı Açan,Mideyi Kuvvetlendiren Macun mideyi kuvvetlendiren yiyecekler Çekirdekleri ayıklanmış yarımşar avuç Hind hurması ve ka*yısı, ikişer tutam su teresi tohumu ve söğüt yaprağı, birer tutam safran çiçeği ve nane, iki tutam pırasa tohumlan ile birlikte dövülerek ezilir Su teresi tohumu hariç diğerleri bir barbar konarak on beş dakika vakit ile kaynatılarak süzülür Süzülerek elde edilen karışıma, macun kıvamına gelinceye dek su teresi tohumu ilâve edilerek bal ile yoğrulur Hazırlanan macun bir kavanoza doldurulduktan daha sonra serin bir yerde saklanır İştahı açan ve mideyi kuvvetlendiren bu macundan, yemeklerden daha sonra bir çorba kaşığı yenir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.