İstakozlar Neden Canlı Canlı Pişirilir? canlı ıstakoz pişirme ıstakoz pişirme videosu istakozlar, neden canlı pişirilirler, sebebi nedir, nedenleri, acı çekerler mi, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz 1549356552 1549356552 istakozlarnedencanlicanlipisirilir5c594e0d6c1ebistakozlarnedencanlicanlipisirilir5c594e0d6c1ebistakozlarnedencanlicanlipisirilir5c594e0d6c1eb Sevgili melekler, Hiç istakoz haşlanırken gözümle görmedim lakin o sırada istakozun bağırdığı söylenirDoğru mu değil mi diye düşünürken,neden canlı canlı haşlandıkları aklıma takıldıÖnce öldürülüp sonradan haşlansalar olmuyor mu acaba? Istakozlar ve diğer kabuklular, kendilerinde doğal olarak yer alan zararlı bakteriler içerirler Istakoz öldüğünde bu bakteri çabucak çoğalıp pişirilmeyle yok edilemeyecek toksinler salabilir Bu yüzden de ıstakozu canlı pişirerek yiyecek zehirlenmesi şansını azaltıyorsunuz Tamamlanmış, bu millet için iyi bir şey fakat ya ıstakoz? Söylenilene göre ıstakozların gerçek bir beyni yok, bu yüzden de acıyı hissedemiyorlar Bizim gibi bir şeylerin farkında olan olmadıkları bile söylenilebilir ama fiziki ve hormonal olarak doku zedelenmesine reaksiyon gösteriyorlar Öyleyse acıyı bir seviyeye dek hissedebiliyorlar Fiilen kanda salgılanan hormon, kortizol, insanların acı çektikleri hormonla aynı Fakat sıkıntının en görünür işareti, bir kaçış refleksi olarak gelişen kuyruk titremesidir Maine Üniversitesi araştırmacıları, kaynayan suyun içine atılmadan önce buzun üzerinde 15 dakika bekletilen ıstakozların kısa bir zaman (20 saniye) için kuyruklarını titrettiklerini saptadı Ama popüler büyük kasaba efsanesinin tersine ıstakozu önce soğuk sonra kaynayan suya düzenlemek hayvanda uyuşturma etkisi yaratmıyor ve acısını daha da uzatıyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.