istanbul bağcılarda yaşanmış bir olay!!! bağcılarda durum bagcılarda durum lazer epilasyon bağcılar bağcılar lazer epilasyon da Bir akşam vakti Hz İbrahim’in yaşadığı köyden geçen ihtiyar bir gezgin, misafir olup geceyi geçirebileceği bir ev aradı Hz İbrahim’in kapısını çaldı ve kendisini davetli edip edemeyeceğini sordu Gezgin seksen yaşındaydı ve o yaşına dek hiç iman belirtisi göstermeden yaşamıştı Hz İbrahim ise kapısını çalan bu insanı Hak yoluna ziyafet etmesinin peygamberliğinin gereği olduğunu düşünmekteydi “Bir şartım var dedi adama “Senin Allah’a iman etmeni istiyorum Kabul edersen misafirim olursun Adam kızdı Kabul etmedi ve akşamın son ışıkları aşağı köyün ufkuna doğru ilerledi Bütün o sırada Hz İbrahim’e ilahi dikkat geldi “Ey İbrahim, biz o insana ömür verdik, mal verdik, evlatlar verdik, rızk verdik Bunun karşılığında ona koşul koşmadık Lakin sen kulum, ona bir gecelik misafirlik için iman etmeyi durum koştun Bu uyarıyla aklı başına gelen Hz İbrahim hemencecik koşup adamı durdurdu ve evine çağırdı Adam “koştuğun şarttan niçin vazgeçtin? diye sordu Hz İbrahim “Allah bana hiçbir karşılık istemeden ve senin iyiliğin için olsa bile durum koşmadan iyilik yapmamı emretti karşılığını verdi Bunun üstüne “seksen yıl bihaber yaşadığım Allah’a derhal iman ediyorum dedi adam Acilen bana, “iyi de hocam, bu eski bir mesel, zaman değişti, günümüze gelelim diye çıkışabilirsiniz Peki! Olay geçen Ramazan’da İstanbul Bağcılar’da yaşandı Bir grup insan bir araya gelip fakirlere maddesel takviye götürmeye koyuldu Bir gün karşılarına çok muhtaç ihtiyar biri çıktı Ona ahenkli olarak 200 TL ödemeye başladılar Aradan bir müddet geçmişti oysa, yeniden böyle bir diğer fakire raslayıp ihtiyaçlarını sordular, destek önerdiler Adam reddetti: “Bana her ay birisi 100 TL ödüyor zaten Bunun üstüne faydalı dostlarımız “bizi bu zatla tanıştır da çabalarımızı birleştirelim deyince, adam onları götürdü Karşılarına çıkan birey, o her ay 200 TL ödedikleri yaşlı ve çok yoksul adamdı Dostlarımız şaşırdılar ve oracığa çöküp ağladılar Evet, iyilik kalp işidir! Ve bildiğim bir şey varsa o da iyiliğin artık birçoğumuzun becerebileceğ i bir meslek olmadığıdır