Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İstanbul Bİlgİ Ünİversİtesİ

İstanbul Bİlgİ Ünİversİtesİ

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
VERI Ünİversİtesİ istanbul

Kuruluşu: 07 06 1996
Rektör: Prof Dr İlter Turan
Irtibat bilgileri: Büyükdere cad Maslak Meydanı No 39 İstanbul
Tel: 0 212 216 22 22
Faks: 0 212 216 24 00
İnternet Adresi http:wwwibunedutr
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 4
Bölüm: 16
YO: 1
Öğrenci sayısı: 3800
Akademik personel:

Rektör Prof Dr İlter Turan: Geleceğinizi çok yakından etkileyecek önemli bir karar öncesinde sizleri İstanbul Data Üniversitesi'ni daha yakından tanımaya eğlence ediyorum Bizi tanıdıkça , bizi daha da yakından tanımak isteyeceğinize güveniyorum
Tarihçe: İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin temeli 1994 yılında ISIS olarak atıldı Fakat yasaların bu nesil eğitim kurumlarına müsade vermemesi üzerine 1996 yılında vakıflaşarak İstanbul Bilgi Üniversitesi kuruldu
İstanbul Veri Üniversitesi ISIS olarak kurulduğu yıllarda korsan olarak nitelendirilmiş ve hukuki olmadığı gerekçesiyle tepkilere niçin olmuştu Bunun üzerine bir vakıf üniversitesi olan İstanbul Veri Üniversitesi kuruldu Bilgi Üniversitesi başlangıçta devlet üniversitelerinde ünlü o kadar fazla simayı kadrosuna dahil etmekle dikkat çekti Konusunda bilirkişi olan ve büyük üniversitelerimizden ayrılan bir takım öğretim üyeleri Data Üniversitesi'ne geçtiler Bugün öyle çok üniversite, büyük kasaba merkezlerinden uzaktan, kampüs alanları içinde bulunmayı seçerken, Bilgi Üniversitesi kayıtlı bir kampüs alanı içinde bulunmuyor Büyük Kasaba merkezlerinde bulunan binalarda eğitim öğretim yapılıyor İstanbul Veri Üniversitesi'ni, ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim dili İngiliizce Bütün fakültelerde Türk Dili, Atatürk İlkeleri dersleri ile Hukuk Fakültesi'nde Türk Hukuku ve mevzuatına ilişkin dersler Türkçe yapılıyor Bütün programlarda derslere devam zorunluluğu bulunuyor Sınıf geçme sisteminin uygulandığı üniversitede sınav sonuçlarının yanısıra derslik için incelemeler ve derse katılım puanlarıyla notlar birlikte değerlendiriliyor
Üniversitenin eğitim programı, altyapısı, teknik donanımı, öğrenci ve öğretim üyelerinin profili ile diğer akademik, yönetimsel standartları Avrupa üniversitelerinin akademisyenlerinden oluşan bir komite göre değerlendiriliyor
Akademik Yardım Programı yer alan Bilgi Üniversitesi'nde öğrenciye birincil yıllarında akademik konularda takviye sağlanıyor ve ilerleyen yıllarda mesleki tercihleri basımından yol gösterici olunması amaçlanıyor İstanbul Data Üniversitesi'nde giriş kapısından itibaren kampüsün içindeki tüm mekanlar, somut engelli öğrencilere bakımlı hareket olanağı sağlayan bir daha alçak yapı taşıyor Fiziki engelliler asansörleri rahatça kullanabiliyorlar ve üniversite içinde tekerlekli sandalyelerle girilebilen özel tasarlanmış tuvaletler bulunuyor

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKINLIKLER Bilgi Üniversitesinde basketbol, voleybol, futbol, aerobik, masa tenisi sporları için spor kompleksi bulunuyor Üniversitedeki müzik sınıflar açık havada jurnal yaşama tekrar eşlik ediyor 230 koltuk kapasiteli salonu haftanın her günü sinematek işlevi görüyor Yalnız öğrencilere yok, İstanbullu sinamaseverlere hizmet veriliyor
Snowboard Kayak Kulübü'nde, kış sporlarına alaka duyan öğrenciler biraraya gelerek öteki öğrencileri de kapsayacak şekilde kayak ve kar merkezlerine farklı alanlara yönlendirilmiş turlar düzenliyorlar Rock kültürünü takdim etmek ve birikimlerini paylaşmak amacıyla Rocksever gençlerin kurduğu Rock kulübü ise üniversite bünyesinde şenlik ve festivallerde konserler veriyor
Sualtı dünyasını keşfetmeyi ve korumayı amaçlayan öğrencilerin kurduğu Sualtı Topluluğu, sualtı sporlarına ilgi duyan öğrenciler için eğitim çalışmaları yapıyor ve dalış tekniklerini öğreten dalışlar düzenliyor
Alternatif Zihin Platformu ise her türlü görüşün konuşulup tartışılabildiği etraf yaratmayı hedefleyen öğrencilerin kurduğu bir kulüp özelliğini taşıyor

ULAŞIM: Kampüs binası Şişli Kuştepe'de bulunuyor kentiçi ulaşım ağının asıl merkezlerinden Mecidiyeköy ile üniversite arasında 15 dakikada bir ortak ve bedava minibüs seferi yapılıyor Üniversite'den yürüye yürüye şişli 20, Mecidiyeköy 10 dakika uzaklıkta bulunuyor Kadıköy, Bostancı, Bakırköy, Ataköy, taksim, Sarıyer gibi kentin asıl merkezlerine otobüsle öğrenci servisi yapılıyor

BURSLAR: İstanbul Data Üniversitesi'nde burs yönetmeliği çerçevesinde çeşitli burs olanakları sunuluyor ÖSYS kapsamındaki burslar dışında Veri Üniversitesi'nde lisans birinci sınıfı yüksek ortalamayla tamamlayan sınırlı sayıda öğrenciye, iki taraflı burs, galibiyet bursu, spor bursu immkanları sağlanıyor Öğrenciler, öğrenimlerini başarıyla devam ettirdikleri takdirde bursları da devam ediyor

BARINMA: Veri Üniversitesi'nin kız ve rekkek yurtları bulunuyor Yurtlardan kampüse ahenkli aralıklarla servisler kalkıyor Bilgi Üniversitesi'nde öğrencilere sürekli afiyet hizmeti veren bir revir bulunuyor Keza yakın bir hastane ile yapılan özel anlaşmalar sonucu bütün öğrenciler sağlık hizmetlerinden öncelikli ve indirimli olarak yararlanıyorlar *

858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt