Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

istanbul Hakkında Kompozisyon

istanbul Hakkında Kompozisyon
0
276

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
istanbul ile ilgili kompozisyon
istanbul Kompozisyon örneği
istanbul Hakkında yazı
istanbul Kompozisyon
istanbul yazısı

İstanbul, tarih baştan başa çoğu devlete başkentlik yapan günümüzde Türkiye ’nin ve Avrupa ’nın en topluluk şehridir 41° K, 29° D koordinatları arasında Marmara Bölgesinde yer alan şehrin topraklarının bir kısmı Asya, bir kısmı Avrupa kıtasındadır

Sırasıyla Roma, Bizans, Latin ve Osmanlı İmparatorluklarına konut sahipliği yapan şehir halkı, Ankara ’nın başkent olmasının gerisinde dahi kültür, sanat, ticaret, sanayi, eğitim, turizm merkezi olma özelliğini sürdürmüştür

İstanbul çevresinde mesken ve hayat Taş Devrine dek uzanmakla birlikte, büyük kasaba üzerinden Anadolu ’ya geçen Traklar, Frigler gibi topluluklar burada ikâmetgâh yerleri kurmuşlardır Tarihsel bilgiler şehrin İÖ 750550 yılları arasında kurulduğunu göstermektedir Şehir Halkı tarihine genelde görmek gerekirse, kent yönetimi aşağıda olduğu imparatorluktan ismini almıştır, Bzyantium adı, Bizans İmparatorluğu döneminde Konstantinapolis adı ve Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde İstanbul adı kullanılmıştır

Ilıman bir iklime sahip olan İstanbul, kayda değer yükseltileri olmayan, minik akarsuların su kaynaklarını oluşturduğu, Marmara Denizi ve Karadeniz ’e kıyısı olan, maki bitki örtüsüne sahip ildir

İstanbul ’da ekonomi büyük ölçüde sanayi, ticaret, ulaşım ve turizme dayanır Madeni eşya, makine, otomotiv, kimya, dokumacılık, gıda, cam sanayi alanlarını oluştururken, özelikle coğrafi konumu itibariyle önemli bir ticaret merkezidir Sahip olduğu tarihsel ve doğal güzellikler ile turistlerin ilgisi çeken şehir halkı, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Haliç, Boğaziçi, Taksim ve Sultanahmet meydanları, Anadolu ve Rumeli Hisarları, Yerebatan Sarnıcı, camileri, kiliseleri, müzeleri ve gezilip görülecek birçok yeri ile bütün bir turizm merkezidir ve yılın her dönemi canlı bir turizme sahiptir

Eğitim yönünden de bir merkez olan İstanbul, nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak namına ilköğretim, lise ve üniversite olarak çoğu eğitim ve öğretim kurumuna sahiptir İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul teknik Üniversitesi şehrin bünyesinde barındırdığı yükseköğretim kurumlarındandır

Medeniyet kenti olarak anılan şehri İstanbul, gerek konumu gerekse görülmeye bedel güzellikleri, kültürü, geçiş noktası olma özelliğiyle eşsiz bir kıta parçasıdır *

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt