Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İstanbul Kadıköy'de takkeli eğitim dönemi başladı

İstanbul Kadıköy'de takkeli eğitim dönemi başladı
0
100

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66
Istanbul%2DKadikoy%2Dde%2Dtakkeli%2Degitim%2Ddonemi%2Dbasladi%2D227543%2Ejpg

Takkeli eğitim, 303 öğrencinin okuduğu 36 derslikli okulun toplumsal medya hesabında paylaşıldı. Okul idaresi paylaşımında, takkeleri getiren veliye teşekkürlerini sunmayı da ihmal etmedi.

Türkiye’deki imam hatip ortaokullarında din eğitimi alan 713 bin 561 öğrencinin 241 bin 137'si yani her 3 öğrenciden biri İstanbul'daki 279 imam hatip ortaokulunda okuyor. Kadıköy İmam Hatip Ortaokulu ise yasaya ters enteresan bir hareket başlattı.

HAREMLİK-SELAMLIK

Ulusal Eğitim Temel Kanunu'nun 15. unsuruna nazaran mecburî olması gereken karma eğitim bu okulda uygulanmıyor. İstiklal Marşı merasiminde dahi kız ve erkek öğrenciler okul bahçesinde haremlik-selamlık sıralanıyorlar.

Sınıflarda ve laboratuvarlarda da ayrılıyorlar. Okul idaresi toplumsal medya paylaşımlarıyla da karma eğitim yapılmadığı argümanlarını doğruluyor. “5-A sınıfı cuma namazına gitmek için hazır bekliyor” diye, perşembe günü bir fotoğraf paylaşıldı.

Haremlik selamlık eğitime geçilen okulda, erkek öğrenciler takke takarak ders işliyor…

Sınıfta sadece erkek öğrenciler var. Takkeleri takılı olarak, ders işlerken görülüyorlar. Yönetim takkeleri getirdiğini ileri sürdüğü veliye de teşekkür etmeyi ihmal etmiyor. Öğrenciler, geçen cuma günü Miraç Kandili'nde götürüldükleri Hasanpaşa Camisi'nde ise cami içerisinde takkesiz olarak ders alıyor.

Okulda ve dersliklerde ayırılan öğrenciler, 29 Ekim Cumuriyet Bayramı merasimine bir kumandan katılınca birlikte şov yapıyor.

SEVAP PUANI

36 derslikte 303 öğrencinin okuduğu okulda, her öğrenci için bir de, “Sevap Puan” kartı dağıtılıyor. Müdürlüğünü İbrahim Şanlıer'in yaptığı okulda, 1 ay boyunca en çok sevap kazanan öğrenciler çeşitli ikramlarla ödüllendiriliyor.

Sultan Uçar/Sözcü

858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt