Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İstanbul Pilavı Tarifi Resimli

İstanbul Pilavı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İstanbul Pilavı nasıl yapılır
İstanbul Pilavı yapılışı

İstanbul Pilavı için gerekli malzemeler:

Pirinç: 500 g
Tereyağı: 125 g
Ham badem içi: 100 g
Çiğ Antep fıstığı içi: 50 g
Safran (14 kadeh suda yarım saat bekletilmiş) yarım dere kaşığı
tavuk göğüs eti (kemiksiz): 300 g
İç bezelye (konserve): 100 g
Zencefil yarım nehir kaşığı
Karabiber yarım akarsu kaşığı
Tuzlu yarım yemek yemek kaşığı



Yapılışı:

1 Tavuk eti yarım litre suyla ocağa konur, yumuşaymcaya kadar pişirilir Eksilen su tamamlanır Göğüs etleri didilerek hazırlanır
2 Pirinçler ılık tuzlu su ile 15 dakika ıslatılır Suyu süzülüp yıkanır Yerinde bir tencerede önce, kabukları kaynar suda ıslatılarak soyulmuş bademler hafifçe kavrulur Pirinçler de ilâve edilip kavrulur
3 Sıcak tavuk eti ve suyu, kabukları kaynar sudan geçirilerek soyulmuş Antep fıstığı, safran, bezelye, tuz ve karabiber katılıp karıştırılır Ağzı kapatılır 5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika da hafif ateşte pişirilip 1520 dakika dinlendirilir Sıcak servis yapılır

Seçme Parça *
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,341Kullanıcılar
ali0035Son üye
Üst Alt