iltasyazilim
FD Üye
İstanbul Pilavı nasıl yapılır
İstanbul Pilavı yapılışı
İstanbul Pilavı için gerekli malzemeler:
Pirinç: 500 g
Tereyağı: 125 g
Ham badem içi: 100 g
Çiğ Antep fıstığı içi: 50 g
Safran (14 kadeh suda yarım saat bekletilmiş) yarım dere kaşığı
tavuk göğüs eti (kemiksiz): 300 g
İç bezelye (konserve): 100 g
Zencefil yarım nehir kaşığı
Karabiber yarım akarsu kaşığı
Tuzlu yarım yemek yemek kaşığı
Yapılışı:
1 Tavuk eti yarım litre suyla ocağa konur, yumuşaymcaya kadar pişirilir Eksilen su tamamlanır Göğüs etleri didilerek hazırlanır
2 Pirinçler ılık tuzlu su ile 15 dakika ıslatılır Suyu süzülüp yıkanır Yerinde bir tencerede önce, kabukları kaynar suda ıslatılarak soyulmuş bademler hafifçe kavrulur Pirinçler de ilâve edilip kavrulur
3 Sıcak tavuk eti ve suyu, kabukları kaynar sudan geçirilerek soyulmuş Antep fıstığı, safran, bezelye, tuz ve karabiber katılıp karıştırılır Ağzı kapatılır 5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika da hafif ateşte pişirilip 1520 dakika dinlendirilir Sıcak servis yapılır
Seçme Parça *
İstanbul Pilavı yapılışı
İstanbul Pilavı için gerekli malzemeler:
Pirinç: 500 g
Tereyağı: 125 g
Ham badem içi: 100 g
Çiğ Antep fıstığı içi: 50 g
Safran (14 kadeh suda yarım saat bekletilmiş) yarım dere kaşığı
tavuk göğüs eti (kemiksiz): 300 g
İç bezelye (konserve): 100 g
Zencefil yarım nehir kaşığı
Karabiber yarım akarsu kaşığı
Tuzlu yarım yemek yemek kaşığı
Yapılışı:
1 Tavuk eti yarım litre suyla ocağa konur, yumuşaymcaya kadar pişirilir Eksilen su tamamlanır Göğüs etleri didilerek hazırlanır
2 Pirinçler ılık tuzlu su ile 15 dakika ıslatılır Suyu süzülüp yıkanır Yerinde bir tencerede önce, kabukları kaynar suda ıslatılarak soyulmuş bademler hafifçe kavrulur Pirinçler de ilâve edilip kavrulur
3 Sıcak tavuk eti ve suyu, kabukları kaynar sudan geçirilerek soyulmuş Antep fıstığı, safran, bezelye, tuz ve karabiber katılıp karıştırılır Ağzı kapatılır 5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika da hafif ateşte pişirilip 1520 dakika dinlendirilir Sıcak servis yapılır
Seçme Parça *