iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı safran
2 adet kesme şeker
haşlanmış tavuk eti
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı su
1 tutam zencefil
antep fıstığı
tuz
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı pirinci ayıklayın Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin Yıkayıp, suyunu süzün 100 gram bademin kabuklarını soyun 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın
Pirinci ekleyin Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin 3 su bardağı su ilave edin
Kısık ateşte 15 dakika pişirin Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin Antepfıstığı serpip servis yapın
2 su bardağı pirinç
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı safran
2 adet kesme şeker
haşlanmış tavuk eti
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı su
1 tutam zencefil
antep fıstığı
tuz
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı pirinci ayıklayın Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin Yıkayıp, suyunu süzün 100 gram bademin kabuklarını soyun 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın
Pirinci ekleyin Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin 3 su bardağı su ilave edin
Kısık ateşte 15 dakika pişirin Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin Antepfıstığı serpip servis yapın