iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı safran
2 adet kesme şeker
haşlanmış tavuk eti
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı su
1 tutam zencefil
antep fıstığı
tuz
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı pirinci ayıklayın Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin Yıkayıp, suyunu süzün 100 gram bademin kabuklarını soyun 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın
Pirinci ekleyin Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin 3 su bardağı su ilave edin
Kısık ateşte 15 dakika pişirin Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin Antepfıstığı serpip servis yapın
2 su bardağı pirinç
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı safran
2 adet kesme şeker
haşlanmış tavuk eti
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı su
1 tutam zencefil
antep fıstığı
tuz
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı pirinci ayıklayın Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin Yıkayıp, suyunu süzün 100 gram bademin kabuklarını soyun 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın
Pirinci ekleyin Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin 3 su bardağı su ilave edin
Kısık ateşte 15 dakika pişirin Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin Antepfıstığı serpip servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.