Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İstanbul Pilavı

İstanbul Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İstanbul Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 bardak pirinç
*1 çay bardağı sıvı yağ veya 100 gram tereyağ
*50 gr badem
*1 adet havuç (kibrit şeklinde ince ve uzun)
*1 adet tavuk göğsü
*1 çay kaşığı zerdeçal
*Tuz
*1 tane kesme şeker
*1 kase haşlanmış bezelye
*25 gram antep fıstığı kabuksuz
*Yarım demet dereotu
*Yarım kahve fincanı dolarlık üzüm
*2 bardak tavuk suyu

İstanbul Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Zerdeçalı yarım su bardağın içine konur rengi gelmesi için havuç badem kavrulur
*Pirinç ilave edilir şeker tuz eklenir
*Pirinç seffaflaşıncaya kadar kavrulur
*Sonra baharatlar eklenir zerdaçal karabiber*üzerine haşlanmış tavuk suyunu süzüp zerdaçallı su konur tekrar süzülür
*Kuş üzümü ilave edilir göz göz olana dek pişirilir
*Didiklenmiş tavuk eti ve bezelye eklenip demlendirilir

Püf Noktası: Pirinçle tuzlu ılık suda bekletilir nişastası gidene kadar yıkanır pilav ocaktan alındığı zaman fıstıklar eklenir
 
858,496Konular
982,421Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt