iltasyazilim
FD Üye
İstanbul Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak pirinç
*1 çay bardağı sıvı yağ veya 100 gram tereyağ
*50 gr badem
*1 adet havuç (kibrit şeklinde ince ve uzun)
*1 adet tavuk göğsü
*1 çay kaşığı zerdeçal
*Tuz
*1 tane kesme şeker
*1 kase haşlanmış bezelye
*25 gram antep fıstığı kabuksuz
*Yarım demet dereotu
*Yarım kahve fincanı dolarlık üzüm
*2 bardak tavuk suyu
İstanbul Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Zerdeçalı yarım su bardağın içine konur rengi gelmesi için havuç badem kavrulur
*Pirinç ilave edilir şeker tuz eklenir
*Pirinç seffaflaşıncaya kadar kavrulur
*Sonra baharatlar eklenir zerdaçal karabiber*üzerine haşlanmış tavuk suyunu süzüp zerdaçallı su konur tekrar süzülür
*Kuş üzümü ilave edilir göz göz olana dek pişirilir
*Didiklenmiş tavuk eti ve bezelye eklenip demlendirilir
Püf Noktası: Pirinçle tuzlu ılık suda bekletilir nişastası gidene kadar yıkanır pilav ocaktan alındığı zaman fıstıklar eklenir
*2 bardak pirinç
*1 çay bardağı sıvı yağ veya 100 gram tereyağ
*50 gr badem
*1 adet havuç (kibrit şeklinde ince ve uzun)
*1 adet tavuk göğsü
*1 çay kaşığı zerdeçal
*Tuz
*1 tane kesme şeker
*1 kase haşlanmış bezelye
*25 gram antep fıstığı kabuksuz
*Yarım demet dereotu
*Yarım kahve fincanı dolarlık üzüm
*2 bardak tavuk suyu
İstanbul Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Zerdeçalı yarım su bardağın içine konur rengi gelmesi için havuç badem kavrulur
*Pirinç ilave edilir şeker tuz eklenir
*Pirinç seffaflaşıncaya kadar kavrulur
*Sonra baharatlar eklenir zerdaçal karabiber*üzerine haşlanmış tavuk suyunu süzüp zerdaçallı su konur tekrar süzülür
*Kuş üzümü ilave edilir göz göz olana dek pişirilir
*Didiklenmiş tavuk eti ve bezelye eklenip demlendirilir
Püf Noktası: Pirinçle tuzlu ılık suda bekletilir nişastası gidene kadar yıkanır pilav ocaktan alındığı zaman fıstıklar eklenir