İstanbul Beyoğlu'nda 2 katlı ahşap binada çıkan yangın sonucu bina küle döndü. Bir anda alev topuna dönen binada kalan biri bayan 2 kişi, binanın ikinci katındaki pencereden atlayarak son anda kurtuldu. Son atlayarak mevtten dönen kişi cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.
Yangın, saat 00.30 sıralarında Gümüşsuyu Mahallesi Saray Gerisi sokakta meydana geldi. Teze nazaran, yaklaşık bir buçuk yıl evvel boşaltılan 2 katlı ahşap binaya bir mühlet evvel evsizler gelip gitmeye başladı. Gece saatlerinde ise şimdi belirlenemeyen bir nedenle binadan alevler yükseldi.
2 kişi pencereden atlayarak kurtuldu
Bir anda alev topuna dönen binada, evsiz oldukları öğrenilen 2 kişi mahsur kaldı. İkinci katın penceresine çıkan iki kişi bir müddet yardım bekledi. Alevlerin büyümesi üzerine etraftakileri vatandaşlar, camdan atlamaları tarafında bağırmaya başladı.
1'i bayan 2 kişi alevlerin bulundukları yere sıçraması üzerine pencereden atlayarak canlarının son anda kurtardı. Penceren birinci olarak bayanın atladığı öğrenilirken, erkeğin ise atladığı anda bedenini alevlerin sardığı görüldü. O anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi.
Yaralılar uzun müddet ambulans bekledi
Yangın sırasında binadan atlayan 2 kişinin ise alevler nedeniyle yaralandıkları öğrenildi. Sokakların dar olması, yanılgılı parklar ve itfaiye araçlarının yangının meydana geldiği sokağı kapatması nedeniyle yaralılar uzun müddet ambulans bekledi. Yaralılara birinci müdahale sıhhat gruplarınca Süryani Katolik Kilisesi'nin bahçesinde yapıldı. Sedye ile ambulansa taşınan yaralılar Taksim Birinci Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan ismi öğrenilemeyen erkek şahsın durumunun ağır olduğu öğrenildi.